Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκαντζός: "Μεγάλη απρέπεια του Λυκουρέντζου κατά της Περιφερειακής Αρχής"

Σκαντζός: "Μεγάλη απρέπεια του Λυκουρέντζου κατά της Περιφερειακής Αρχής"

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός προχώρησε σε ανακοίνωση μέσα από την οποία ανφέρει ... "Για δεύτερη φορά σε πολύ μικρό διάστημα, ο κ. Λυκουρέντζος, Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, βάλλει κατά της αιρετής Περιφερειακής αρχής. Αυτή τη φορά βάλλει και κατά όλου του Περιφερειακού συμβουλίου όπως αυτό εκφράστηκε με την αποφασή του ομόφωνα στην συνεδρίαση της 5/5/2020.

 Είναι μεγάλη απρέπεια, ο Πρόεδρος ενός Κρατικού οργανισμού να μεταθέτει τις ευθύνες που του αναλογούν σε υπηρεσίες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Και να βάλλει μάλιστα κατά των αιρετών εκπροσώπων με αιχμές του είδους:

«Δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν. Χωρίς στοιχεία, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ετοιμάσει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τι να έρθω να πω στους ανθρώπους;» ,ή « Εγώ λέω μόνο την αλήθεια. Δεν μοιράζω υποσχέσεις. Μπορεί να μην αρέσουν αυτά που λέω, αλλά πάντοτε ομιλώ με ειλικρίνεια, σε όλη την πολιτική μου καριέρα».

Ποια αντιδιαστολή θέτει άραγε με τις δηλώσεις του ο Κ. Λυκουρένζος; Ποιόι εννοεί ότι μοιράζουν υποσχέσεις;   Πιοί κοροϊδεύουν;

Ο ίδιος απεδέχθη την πρόσκληση για τη συνάντηση με τους αγρότες πριν από δέκα μέρες. Τότε είχε ή δε γνώριζε ότι δεν έχει στοιχεία; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της ακύρωσης;

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και εγώ προσωπικά, καταρχήν ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα των αγροτών του Αστρους περί εφαρμογής του προγράμματος Δακοκτονίας. Δεν κρυφτήκαμε πίσω από την αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας, ούτε επικαλεστήκαμε υπηρεσιακά προβλήματα. Κάναμε το δίκαιο αίτημα πράξη, επειδή απλά ήταν δίκαιο.

Αργότερα, μαζί με τον περιφερειάρχη Παναγιώτης Νίκα,  αποδεχθήκαμε πρόσκληση της επιτροπής των αγροτών Βόρειας Κυνουρίας και συζητήσαμε τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση αυτή λοιπόν, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοινώσαμε στους εκπροσώπους των αγροτών τα παρακάτω σημεία με τα οποία θα προσπαθήσουμε να είμαστε αρωγοί στα προβλήματά τους:

1.       Την πρόσκληση των Δήμων για προγραμματική συνεργασία με την Περιφέρεια για την ουσιαστική βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας καλείται να υποβάλλει αίτημα για έγκριση συνεργασίας με την Περιφέρεια για χρηματοδότηση εργασιών βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας. Οι ίδιοι οι αγρότες περιέγραψαν την κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο ως δραματική. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, εκτός και αν ο Δήμος θεωρεί ότι διαθέτει ήδη τους οικονομικούς πόρους.

2.       Την κινητοποίηση οικονομικών πόρων του ΠΕΠ Πελοποννήσου στην κατεύθυνση εξηλεκτρισμού κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

3.       Την προτεραιότητα για ένταξη στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση της κατασκευής μικροφραγμάτων και λιμνοδεξαμενών και άλλων μικρών αρδευτικών έργων τοπικής σημασίας

4.       Συζητήθηκε το στάδιο εξέλιξης του μεγάλου έργου μεταφοράς νερού άρδευσης από τον Ανάβαλλο στην ερημοποιημένη και ιδιαίτερα επιβαρυμένη πεδιάδα της Βόρειας Κυνουρίας. Πιστευάμε και συνεχήζουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε αυτό το έργο από τα συρτάρια και τα προεκλογικά προγράμματα. Με την συνέχιση της μελέτης που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και με την υπογραφή της συμπληρωματικής μελέτης για την ολοκλήρωση της ωρίμανσης του έργου.

Τόσο στη συνάντηση, όσο και στην απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου, αποστείλαμε συγκεκριμένο αίτημα στήριξης από το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να καλυφθεί το εισόδημα που έχασαν οι αγρότες εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, του μεγάλου προβλήματος διάθεσης των προϊόντων τους και της επίδρασης της πανδημίας στο αγροτικό εισόδημα. Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση του Υπουργού Μ.Βορίδη ο οποίος έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των αγροτών.

Μαζί με όλα αυτά, αυτονόητο τόσο στο Περιφερειακό συμβούλιο, όσο και στην καθημερινή επαφή μας με τους αγρότες της Περιφέρειας, ήταν και είναι η απαίτηση κινητοποίησης του ΕΛΓΑ για την άμεση κάλυψη της απώλειας αγροτικού εισοδήματος από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οφείλει ο κ. Λυκουρέντζος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον υπηρεσιακό του ρόλο, να συνειδητοποιήσει ότι δεν ασκεί προσωπική πολιτική. Οι εκλογές στην περιφέρεια έγιναν πριν από ένα χρόνο.

Είναι απαράδεκτο να μεταφέρει τις πολιτικές πικρίες του στο ρόλο που πλέον υπηρετεί.  "

3 σχόλια

  • αγριολούλουδο
    αγριολούλουδο Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 11:45 Σύνδεσμος σχολίου

    για ποιες πικρίες λέει ο κύριος πρόεδρος??

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 11:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΟΙΤΑ Ο ΣΚΑΝΤΖΟΣ ........ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 08:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ καλά έκανε ο Ανδρέας !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...