Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκτιμήσεις για 2.800 θέσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη μέσα στα επόμενα 8 χρόνια!

Εκτιμήσεις για 2.800 θέσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη μέσα στα επόμενα 8 χρόνια!

Με χρηματοδότηση ύψους 500.000.000 ευρώ για εμβληματικές επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης -οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποδόσουν μέχρι και 2.800 θέσεις εργασίας σε βάθος 8 χρόνων από σήμερα-, εξετάζεται να υλοποιηθεί το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της εν λόγω περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή.

Το παραπάνω γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στην 7η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου.

 

Ως εμβληματικές επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης εξετάζονται, α) η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, β) πρότυπη βιομηχανία παραγωγής φαρμάκων στη ΒΙΠΕ Μεγαλόπολης, γ) μονάδα ευφυούς κτηνοτροφίας και ζωοτροφών, δ) πρότυπο θεματικό πάρκο περιπέτειας και ε) σύγχρονη αγροτική φυλακή.

Ως εκτιμώμενα αποτελέσματα αναφέρθηκε ότι μέσω των εν λόγω επενδύσεων προβλέπεται να δημιουργηθούν 2.800 νέες θεσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες έως το 2028, έναντι των 1.200 θέσεων εργολαβικής εργασίας που προβλέπεται να επηρεαστούν από την απολιγνιτοποίηση μέχρι το τέλος του 2023 στη Μεγαλόπολη.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 10:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ? Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΓΑΤΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΡΑΝΕ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ 1/3 ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ" ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ 200ΕΚ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...