Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νίκας: "Το έργο ΣΔΙΤ των σκουπιδιών ξεκινά σε λίγες εβδομάδες"!

Νίκας: "Το έργο ΣΔΙΤ των σκουπιδιών ξεκινά σε λίγες εβδομάδες"!

Δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ αιτίας της απόσυρσης του φακέλου εκ μέρους της χώρας, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξή του στην Καλαμάτα, σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου.

“Προφανώς και δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του διαγωνισμού σκουπιδιών. Ευελπιστώ ότι στις συναντήσεις που έχουν αρχίσει μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας θα βελτιωθεί αυτό το περιεχόμενο” τόνισε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ειδικότερα:

“Παραλάβαμε έναν διαγωνισμό, το περιεχόμενο του οποίου δεν ήταν και το καλύτερο και ήταν το βασικό σημείο της δικής μου σύγκρουσης με την απελθούσα περιφερειακή Αρχή.

Μετά από εννέα χρόνια, ωστόσο, δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα αυτό, να παραλάβουμε σκουπίδια στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ει δυνατόν μέχρι τα τέλη του 2020. Δεν αντέχουμε μια επιπλέον πενταετία με σκουπίδια στην Περιφέρειά μας, ξεκινώντας έναν νέο διαγωνισμό από την αρχή.

Υπάρχουν πολλοί δήμοι ‘στο κόκκινο’, Δυτική Μάνη, Τριφυλία, Ερμιονίδα, Βόχα. Και γι’ αυτό δεν φταίνε οι δήμαρχοι. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων για το ποιος ευθύνεται. Οι ευθύνες είναι της Περιφέρειας και της κυβέρνησης” δήλωσε ο Π. Νίκας και συνέχισε επισημαίνοντας:

“Οσον αφορά το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι σωστό στο περιεχόμενό του. Ο φάκελος που είχε αποσταλεί έχει τεράστια προβλήματα, κάτι που το δέχονται όλοι. Ομως, δεν ‘μπαλώνεται’ αυτός ο φάκελος, γι’ αυτό θα γίνει ένας νέος εξ αρχής”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε και πάλι ότι αυτή η διαδικασία “δεν θα έχει καμία επίπτωση στην εξέλιξη του έργου που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, μετά την καθαρογραφή της πρόσφατης δικαστικής απόφασης. Μετά από 15 μήνες θα εξεταστεί αν η δαπάνη καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και σε αυτό και ότι τα 68.000.000 ευρώ θα καταβληθούν τελικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση” εκτίμησε ο Π. Νίκας.

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 00:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάθε νέα κυβέρνηση ζητάει συναντήσεις με την εταιρεία για βελτίωση των όρων της σύμβασης του εργου και η υλοποίηση του συνεχως αναβάλλεται.. Εκείνη η εταιρεία τι θα κάνει δεν θα ζητήσει αποζημιώσεις για αυτές τις καθυστερησεις;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 21:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΣΔΙΤ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ . ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ; ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΑΣ .

  • αντε   γεια
    αντε γεια Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 14:57 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑ 68 Πετράν είναι αεριστάν κοπανιστάν ! Μας δουλευει το παληκαρι όπως μας δουλευει και ο Νικας ότι το εργο θα γινει ! Δεν προκειται να γινει τιποτα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 14:54 Σύνδεσμος σχολίου

    10.57 ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΦΟΥΜΑΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΕΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑ .....ΠΟΛΛΩΝ "ΕΠΑΙΝΩΝ" ΚΑΙ ΑΠΕΣΥΡΘΕΙ ΑΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΕ ΓΙΟΚ ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 10:57 Σύνδεσμος σχολίου

    @20 . 23 ΤΑ 65.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΟΧΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2018 . Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΩΦΕΙΛΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ . ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ . ΠΑΝΤΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ , ΟΛΟΙ, ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 20:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Με τι χρηματα κυριε Νίκα ! Χωρίς κονδύλια από το ΕΣΠΑ ? Ως Πελοποννήσιοι απαιτουμε να μαθουμε την αλήθεια ...... Τι δεν έγινε σωστά και το έργο απενταχθηκε απο το ΕΣΠα........... Εδώ ο κ. Τατούλης μιλούσε οτι έχει εξασφαλίσει 65 εκατομμυρια από κοινοτικούς πόρους........ Τελικά αυτά τα ποσά ήταν μουφα !!!!!! Δεν υπήρχαν ? Μας εξαπατούσαν τόσο καιρό...........και τι κανανε 8 χρονια τωρα........Τιποτα..........μονον τα ψηφαλάκια θελανε. Απαιτουμε όλη την αλήθεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...