Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Μακρά συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Απριλίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, στην οποία συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας για την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης για εκτάσεις συνολικού εμβαδού 7.357.394 στρεμμάτων στις 5 Περιφερειακές της Ενότητες. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 3.310.827,49 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, πίστωση που θα προκύψει από α) την είσπραξη των τελών βόσκησης της Περιφέρειας και β) από πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Περιφέρεια καθίσταται αρμόδια για την σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στόχος της σύμβασης είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοΐκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.

2 σχόλια

  • Πασχαλίτσα
    Πασχαλίτσα Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 12:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Απίστευτος ο Νίκας ! Τρολάρει όλους τους αγρότες!!
    εδώ γίνεται χαμός με το ΠΟΠ και αυτός λέει για την βόσκηση!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 10:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Με το ΠΟΠ για την ελιά τι σου είπε ο υπουργός ;χαχα μόνο για την βόσκηση μιλήσατε !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...