Menu
RSS
Δευτέρα, 21/06/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Αντίδραση της παράταξης Τατούλη για τα περί ελλείμματος 1 εκ. ευρώ στην "Πελοπόννησος ΑΕ": "Γκεμπελίστικη η μέθοδος του κ. Νίκα"

Αντίδραση της παράταξης Τατούλη για τα περί ελλείμματος 1 εκ. ευρώ στην "Πελοπόννησος ΑΕ": "Γκεμπελίστικη η μέθοδος του κ. Νίκα"

                                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5.6.2021

Την προσφιλή του πολιτική τακτική της λάσπης και της συκοφαντίας επιστράτευσε πάλι ο κ.Νίκας. Αντί να απολογηθεί στους πολίτες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος κουνουποκτονίας, «ξαναθυμήθηκε» το δήθεν έλλειμμα της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Με τη γνωστή γκεμπελίστικη μέθοδο του, μας ενημέρωσε(!) ότι υπάρχει έλλειμμα περί το ένα (1) εκατομμύριο ευρώ από την υλοποίηση του προγράμματος της κουνουποκτονίας και μάλιστα …προέβλεψε ότι τα χρήματα θα ζητηθούν από τους υπεύθυνους. (Ίσως ξεχνάει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα έχει ο ίδιος την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση στην «Πελοπόννησος Α.Ε.»)!

Στη σφαίρα της φαντασίωσης του κ.Νίκα συνεχώς παρουσιάζονται «ελλείμματα», τα οποία «χρησιμοποιεί» όταν αποφεύγει να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν καθυστερήσεις και ολιγωρίες του.  

Ας φύγουμε από τη σφαίρα της φαντασίωσης και της εμμονής του κ.Νίκα και ας έλθουμε στην πραγματικότητα!

Ο μοναδικός λόγος που ο κ.Νίκας θέλησε να βάλει «λουκέτο» σε μία από τις πιο δυναμικές και έμπειρες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας ήταν γιατί δεν μπορούσε να τη μετατρέψει σε «μαγαζάκι» του!

Ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» δεν θα επιτρέψουμε στον κ.Περιφερειάρχη χωρίς να καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο να συνεχίζει να λασπολογεί, να στοχοποιεί και να συκοφαντεί την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Επισημαίνουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 2020 είχε εγκρίνει σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την «Πελοπόννησος Α.Ε.» για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και αντί ο κ.Νίκας να προχωρήσει τη διαδικασία και να υλοποιήσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως ήταν υποχρεωμένος, καθυστέρησε τέσσερις (4) ολόκληρους μήνες, με μοναδικό στόχο το έργο να υλοποιηθεί από το νεοσύστατο «Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ-Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.».

Καλούμε τον κ.Νίκα να απαντήσει δημόσια σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τη διαγωνιστική διαδικασία και την υλοποίηση του προγράμματος της κουνουποκτονίας, προϋπολογισμού δέκα (10) εκατομμυρίων ευρώ:

 • Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας από τον «Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ-Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.»;
 • Γιατί ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποστείλει από τις  αρχές Μαΐου τα τεύχη δημοπράτησης, ο «Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ-Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.» δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού, την ίδια χρονική στιγμή που ο διαγωνισμός για το έργο της ελονοσίας έχει ήδη δημοσιευθεί;
 • Για ποιο λόγο δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός μέχρι τις 31 Μαΐου 2021, σύμφωνα με το Νόμο 4412/2016;
 • Υπάρχει πρόταση από την αρμόδια υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (ως έχει υποχρέωση) για την υλοποίηση έργων προπομπών με στόχο τους έγκαιρους ψεκασμούς και τον περιορισμό της όχλησης;
 • Είναι αλήθεια ότι λόγω μη εμπειρίας του «Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ-Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.», ζητήσατε τη συνδρομή των υπαλλήλων της «Πελοπόννησος Α.Ε.», για τη διαδικασία του συγκεκριμένου έργου την ίδια χρονική στιγμή που βάλατε «λουκέτο» στην εταιρεία;
 • Γνωρίζετε ότι η υφιστάμενη Νομοθεσία και η αντίστοιχη ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας, ορίζουν με σαφήνεια ότι για την προστασία των πολιτών, οι πρώτοι ψεκασμοί έπρεπε να έχουν γίνει από τις αρχές Μαρτίου;
 • Υλοποιούνται έργα ψεκασμών αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και εάν ναι, ποιος έχει αποφασίσει την ανάθεση τους;

Ας σταματήσει λοιπόν ο κ.Νίκας τις γνωστές «κουτοπονηριές» και ας απαντήσει με σαφήνεια στα ανωτέρω ερωτήματα.

8 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 11:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Καλά τα έλεγε ο Καμπόσος .......αφού ....δεν δέχτηκε προγραμματική με την Περιφέρεια ,και ........ ψέκαζε μόνος του ο Δήμος Αργους -Μυκηνών στο ΑΣΤΙΚΟ περιβαλλον.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 12:40 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΑΝΑΘΛΙΑ 11.33 ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΠΟΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΟΓΩΝ ...ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΣΧΕΤΗ !!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 11:33 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΘΛΙΕ @09:27 , Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ . ΚΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ , ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 09:27 Σύνδεσμος σχολίου

  ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΨΑΧΝΕΙ ...................!!!!

 • Καυστική αληθεια
  Καυστική αληθεια Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 18:11 Σύνδεσμος σχολίου

  Το ωραίο ειναι πως καποιοι αφελεις δικαιολογούν το Νικα επειδη δεν χωνεύουν τον Τατουλη.Τοση ανευθυνοτητα καποιων πολιτων που εκκολάπτουν το αυγο του φιδιού και αφήνουν εναν πονηρό να αλωνίζει ανενόχλητος με το μανδύα της δεξιάς .Τοσο άμυαλοι

 • Πασχαλίτσα
  Πασχαλίτσα Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 14:35 Σύνδεσμος σχολίου

  φίλε μου " αργόσχολε " γιατί ταράζεσε? Ο Νίκας για πες μας εσύ που είσαι έξυπνος ποιο μήνα θα τα σκοτώσει?

 • Ο ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ
  Ο ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 13:10 Σύνδεσμος σχολίου

  Τραγουδάει ακόμη στο ένατο ο Χατζηπετρής. Ο μεγάλος εξολοθρευτής των κουνουπιών που τα σκότωνε τον Αυγουστο δίνει και μαθήματα τωρα !!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 21:11 Σύνδεσμος σχολίου

  Πεστα ρε Πέτρο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...