Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το πρόγραμμα νέων αγροτών

Παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το πρόγραμμα νέων αγροτών

Ηθικά και ουσιαστικά άδικη” χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την μη ένταξη πολλών δικαιούχων στο πρόγραμμα νέων αγροτών, αποκλειστικά και μόνο λόγω εξάντλησης της πίστωσης του εν λόγω προγράμματος.

Την θέση αυτή, ο περιφερειάρχης μεταφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Οπως τονίζει ο Π. Νίκας στην εν λόγω επιστολή του, “στους αρχικούς πίνακες δικαιούχων και εν δυνάμει δικαιούχων, που αφορούν στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού, συμπεριλαμβάνονται 1.353 νέοι γεωργοί” παρατηρώντας στη συνέχεια ωστόσο ότι στους εν λόγω πίνακες “δεν συμπεριλαμβάνονται 444 νέοι γεωργοί, αν και πληρούν τα τυπικά κριτήρια του υπομέτρου, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων”.

Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι και μετά την διαδικασία των ενστάσεων, θα παραμείνουν εκτός προγράμματος “περίπου 350 υποψήφιοι, που πληρούν τα κριτήρια του υπομέτρου”, προσθέτοντας ότι για την ένταξη όλων των εν λόγω υποψηφίων θα απαιτηθεί επιπλέον πίστωση περί τα 12,7 εκ ευρώ.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, το θέμα αυτό θα θέσει και δια ζώσης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα τεθεί υπ’ όψιν και του Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά, αναφορικά με την ένταξη στο υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση νέων γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020, κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, μπορείτε να δείτε εδώ:

Επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...