Επίσκεψη κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υποδέχτηκε εκπροσώπους Αμερικανικών Πανεπιστημίων στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Pharos Summit 2022. Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του «International Academic Partnerships Programme (IAPP) Greece», η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων των δύο χωρών.
Ο Πρύτανης κ. Αθανάσιος Κατσής, με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών - Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Λέπουρα, καλωσόρισαν τους εκπροσώπους στην Πρυτανεία, όπου παρουσιάστηκε η στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, η αποστολή και το όραμα, η ερευνητική δραστηριότητα καθώς και οι διεθνείς συνεργασίες του Ιδρύματος.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών όπου τους υποδέχτηκαν, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων και Καθηγητές του Πανεπιστημίου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, συζητήσεις σχετικά με θεματικές περιοχές μελλοντικών συνεργασιών, σε ερευνητικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
Το ΠΑ.ΠΕΛ. επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των παρακάτω Ιδρυμάτων:
- California Polytechnic State University
- Columbia University
- Harvard University
- Indiana University
- Michigan State University
- University of Alabama
- University of California, Berkeley
- University of Cincinnati
- University of Delaware
- University of Illinois at UrbanaChampaign
- University of South Alabama
- Widener University
- York College of Pennsylvania
Σχετικά Άρθρα
- Έγκριση για 18 ανεμογεννήτριες στο Νότιο Πάρνωνα, στην περιοχή του Κοσμά Κυνουρίας
- Ο Αστέρας AKTOR έλαμψε στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ με Okoh, Μιχαήλ και Γρηγοριάδου!
- Μετά την απολιγνιτοποίηση, στα κυβερνητικά σχέδια της καύσης απορριμμάτων;
- Αγιασμός στην ΑΕΚ Τρίπολης για τη νέα αγωνιστική περίοδο (εικόνες - βίντεο)
- Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο διεκομήσθη ο αεροπτεριστής μετά από επιχείρηση διάσωσης στην Αρκαδία