Menu
RSS
Δευτέρα, 04/12/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Πελοπόννησος Expo ο Πέτρος Τατούλης

Στην Πελοπόννησος Expo ο Πέτρος Τατούλης

Ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αντώνη Λυμπέρη και Ντίνα Νικολάκου, επισκέφθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 την έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022», που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του κτηρίου «Φραγκίστα» στην Αργολίδα.

 Ο κ.Τατούλης επισκέφθηκε τα περίπτερα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων ανταλλάσοντας απόψεις με τους εκπροσώπους τους και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του επιμελητηρίου Αργολίδας και των εμπορικών συλλόγων της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια παρακολούθησε στο χώρο της μαγειρικής και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της σχολής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Αργολίδας, με διακεκριμένους σεφ και με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων από το Κιβέρι, το Μαλαντρένι και το Δρέπανο.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ.Τατούλης δήλωσε: « Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ξεκίνησε από τη συνεργασία μου ως Περιφερειάρχης με το σύνολο των 7 επιμελητηρίων της Πελοποννήσου προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό θεσμό  ένωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Η πρώτη έκθεση διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2016 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη με μεγάλη επιτυχία. Το 2017 η έκθεση διοργανώθηκε και πάλι στην Αργολίδα με περισσότερους από 250 εκθέτες, όπου η γαστρονομία, η δημόσια εστίαση, ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, ο κατασκευαστικός και ο επισκευαστικός κλάδος καθώς και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ήταν μερικές από τις θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν.

Ως Περιφερειακή Αρχή δεν ενισχύσαμε μόνο οικονομικά την έκθεση αλλά διαθέσαμε και τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να διαμορφωθούν οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου κτηρίου «Φραγκίστα» έτσι ώστε να είναι κατάλληλες για εκθεσιακά γεγονότα. Στη συνέχεια το 2018 η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ταξίδεψε στην Κορινθία όπου η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και το 2019  μετά από σκληρή δουλειά καταφέραμε  στο πλαίσιο της έκθεσης να διοργανωθούν 220 περίπου B2B (Business to Business) επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων, από τη Ρωσία, την Γερμανία, την Ολλανδία , την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με επιχειρηματίες από την Πελοπόννησο, στην Τρίπολη.

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την πραγματοποίηση της φετινής  διοργάνωσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022» και θέλω να συγχαρώ τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου και κυρίως τους συμμετέχοντες εκθέτες, για την επαναφορά αυτού του σημαντικού γεγονότος, μετά από τρία χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας Covid-19, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» να εξελιχθεί ως ένα σημαντικό εμπορικό και επενδυτικό γεγονός που θα ξεπερνά τα όρια της Πελοποννήσου και της Ελλάδας.

Από τη συνάντηση μου με τους εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων αλλά και κάθε έναν επιχειρηματία ξεχωριστά,  δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πλήρως η άποψη που εκφράζω δημόσια εδώ και πολύ καιρό για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας. Η καθυστέρηση των χρημάτων που δικαιούνται από τα διάφορα προγράμματα ενίσχυσης τους, το πρόβλημα της ρευστότητας και κυρίως η υψηλή φορολογία  και οι υπερβολικές και απαράδεκτες απαιτήσεις των τραπεζών για την κάλυψη των δανείων τους, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα, της οποίας η θητεία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, έχει επιδείξει μέχρι σήμερα απόλυτη αδιαφορία και έλλειψη διεκδίκησης για την αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών προβλημάτων.

Δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχουν προτάσεις. Η αναμενόμενη ανατροπή της νυν Διοίκησης της Πελοποννήσου θα βγάλει την Περιφέρεια μας από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα και όλοι μαζί  θα αγωνιστούμε για  τη δημιουργία νέων ευκαιριών για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.  

Η «Νέα Πελοπόννησος» δημιουργεί ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης, συνεργασίας και διεκδίκησης μαζί με τις παραγωγικές  τάξεις, επαναφέροντας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

9 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 07:28 Σύνδεσμος σχολίου

  20:33 Αφού λοιπόν δεν θα τους ψήφιζες έτσι κι αλλιώς, τράβα κόψ' το σβέρκο σου και πήγαινε σε άλλη παραλία. Τι μας το γράφεις κιόλας; Για να σου δώσουμε και βραβείο; Σου δίνουμε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 20:33 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 12:04 Σύνδεσμος σχολίου

  11.10 κοίτα ποιοι μιλάνε !!!!!! αντε απο δω λιγουρια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 11:10 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΟΡΓΩΝΕΙ ΠΑΛΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ..ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ..ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΟΥ ΑΨΗΦΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 09:27 Σύνδεσμος σχολίου

  @21:55 ......Τι αναλυσάρα .....κι αυτή ! Η κινητικότητα Τατούλη έχει να κάνει με τη δική του υποψηφιότητα ! Η θυγατέρα του έχει το μέγεθος της προσωπικότητας ,που δεν χρειάζεται τον μπαμπά....της να την κηδεμονεύσει .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 09:21 Σύνδεσμος σχολίου

  Ανόητε @20:22 , ο Αντώνης Λυμπέρης είναι σπουδαίος επιχειρηματίας στην Αργολίδα ,ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ ,όχι σαν εσένα αργόσχολε σχολιαστή της δεκάρας , κομματικό ΠΑΡΑΣΙΤΟ !!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 03:49 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν νομίζω η Εύη να είναι υποψήφια στην Αρκαδία, στην Αττική ίσως. Όφελος θα είχε η Αρκαδία οπουδήποτε και αν την εκπροσωπούσε. Όπως όφελος έχει και από τον Βλάσση. Κανένα όφελος όμως δεν έχει από τον Ν και τους συν αυτώ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 21:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο Κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ. ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΤΑΤΟΥΛΗ. ΑΛΛΑ Ο Κ. ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ Κ. ΕΥΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Η Κ. ΕΥΗ Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ . ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 20:22 Σύνδεσμος σχολίου

  Τον ταλαίπωρο τον Αντώνη , ακολουθάει όπου του λένε !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...