Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μηνύσεις, συλλήψεις και παρατράγουδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης (vd)

Μηνύσεις, συλλήψεις και παρατράγουδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης (vd)

Συνεχίζονται τα παρατράγουδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, καθώς χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στο Διοικητήριο Λακωνίας και προχώρησαν στη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου, κυρίου Χρήστου Πλειώτα, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εις βάρος του ο κύριος Θέμης Πατσιλίβας.

Στο δημοτικό συμβούλιο επικράτησε αναστάτωση όταν ο κύριος Αργειτάκος ανακοίνωσε τι ακριβώς είχε συμβεί, με τον κύριο Βαλιώτη να ζητά από το δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, να καταδικάσει το γεγονός. Η πρόεδρος του ΔΣ, κυρία Δαράκη, ζήτησε ψυχραιμία από το σώμα και ο δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να χειριστούν από κοινού το θέμα.

Ακολούθησε η προσαγωγή, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, του κυρίου Πλειώτα στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης, όπου παρευρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι προς ένδειξη συμπαράστασης. Λίγη ώρα αργότερα, ο αντιδήμαρχος, κύριος Πατσιλίβας, αποχώρησε από το ΑΤ της πόλης αναφέροντας ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.  Γύρω στη 1.00 πμ, ο κύριος Χρήστος Πλειώτας αφέθηκε ελεύθερος επιφυλασσόμενος του δικαιώματός του για υποβολή εγκλήσεως κατά του κυρίου Πατσιλίβα για ψεύδη καταμήνυσή του και ψευδή κατάθεση!

Το χρονικό του συμβάντος

Όλα άρχισαν όταν ο κύριος Πλειώτας αναφέρθηκε, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ζήτημα παράδοσης – παραλαβής στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης,    υποστηρίζοντας ότι δόθηκαν στο χέρι και όχι μέσω τραπέζης 4.000 ευρώ σε εργολάβο. Εγώ ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ποτέ δεν πλήρωσα τοις μετρητοίς αλλά πάντα από το λογαριασμό του νομικού προσώπου, σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι κατατέθηκαν 3.600 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διερωτώμενος στη συνέχεια γιατί δεν κατατέθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο.

Προφανώς υπήρχε πρόβλημα γιατί η οικονομική επιτροπή δεν δέχτηκε το πόσο, καθώς ζητούσε αιτιολόγηση και προέλευση των χρημάτων σχολίασε ο κύριος Πλειώτας.

Ακολούθησε η ώρα του δημότη, όπου ο κύριος Αργυρόπουλος, πρώην πρόεδρος του εν λόγω Νομικού Προσώπου, αποκάλυψε ότι όταν το 2019 ανέλαβε καθήκοντα, ήρθε σε επαφή με τον προηγούμενο πρόεδρο για τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής. Συνεργάτες του τότε επικεφαλής τού παρέδωσαν για τους τελευταίους πέντε μήνες μπλοκάκια είσπραξης, όπου αναγράφονταν χρήματα κάποιων χιλιάδων ευρώ, τα οποία όμως δεν γνώριζαν πού βρίσκονταν, όπως κατέθεσαν και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, όπου και προσέφυγε ο κύριος Αργυρόπουλος, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως ακολούθως περιέγραψε στη χθεσινή του παρέμβαση στο ΔΣ Σπάρτης, ο προκάτοχός του στο ΝΠ Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε υιοθετήσει στα ΚΑΠΗ ένα σύστημα με κουπόνια, για τα οποία οι ηλικιωμένοι έδιναν κάποια χρήματα ως «παρακαταθήκη» και στη συνέχεια τα εξαργυρώναν σε καφέ και χυμούς. Ωστόσο, όταν ο κύριος Αργυρόπουλος ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, τα χρήματα που είχε παραλάβει δεν αντιστοιχούσαν στα κουπόνια και έτσι, ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να ψωνίζει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελών του ΚΑΠΗ που είχαν ήδη καταβάλει από την τσέπη τους τα χρήματα στον προηγούμενο πρόεδρο. Όταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την προεδρία του ΝΠ, ο κύριος Αργυρόπουλος συνέταξε μια αναλυτική αναφορά και την παρέδωσε στην επόμενη πρόεδρο, κυρία Παπανικολάου. Ωστόσο, το Δεκέμβριο του 2019 πληροφορήθηκε ότι κατατέθηκαν 3.600 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς η οικονομική υπηρεσία δεν δέχθηκε τα χρήματα, μιας και δεν υπήρχε η σχετική ονομαστική λίστα που αποδείκνυε πώς και από πού προέκυψαν αυτά τα χρήματα. Πριν αποχωρήσει από το βήμα ο κύριος Αργυρόπουλος έκανε λόγο για παγκόσμιες πρωτοτυπίες και για καταστάσεις που δεν γίνονται ούτε στο τσίρκο!

Ενώ η διαδικασία των ανακοινώσεων είχε ολοκληρωθεί και ήταν σε ισχύ η ώρα του δημότη, ο κύριος Πατσιλίβας βρέθηκε στο βήμα παρά τις αντιδράσεις της κυρίας Δαράκη, η οποία ανέφερε ότι ο αντιδήμαρχος πήρε αυθαίρετα το λόγο. Στην αίθουσα επικράτησε αναβρασμός με τις παρατάξεις μα εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκεια τους και τον κύριο Πατσιλίβα, εν μέσω αποδοκιμασιών, να υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τελεσιδικήσει και είναι αναγκασμένος να προσέλθει με το συνήγορο του στο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητήσει τη σύλληψη κάποιων, όπως και συνέβη … 

Δείτε στο παρακάτω video το επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο!

https://www.flynews.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...