Ευλογιά αιγοπροβάτων | Εκατοντάδες θανατώσεις στη γειτονική Ηλεία
Η πρόσφατη εμφάνιση της ευλογιάς των ζώων στον Ηλειακό κάμπο φέρνει περαιτέρω πίεση σε παραγωγούς και κτηνιατρικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου υπό αντίξοες συνθήκες.
Τις προηγούμενες ημέρες, εντός της ζώνης, πάρθηκαν δείγματα σάλιου από τα ζώα και στάλθηκαν στο εργαστήριο της Λάρισας για να διαπιστωθεί η παρουσία ή όχι της ευλογιάς σε πρώιμο στάδιο.
Για όσους παραγωγούς επιθυμούσαν να σφάξουν ζώα, αυτή η εξέταση προσφέρει πρώιμη διάγνωση. Τώρα, για πιο γρήγορη ανίχνευση, λαμβάνονται δείγματα από τα ενήλικα ζώα εντός της ζώνης προστασίας.
Οι επισκέψεις των υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ηλείας στη ζώνη προστασίας γίνονται καθημερινά, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία διαθέτει ελάχιστο προσωπικό που εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες για να διασφαλιστεί η πρώιμη ανίχνευση της νόσου και να προστατευτούν οι υπόλοιπες εκτροφές.
Μάλιστα, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας Μπέκυ Σπυροπούλου, επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης και συντονισμού, ώστε οι παραγωγοί και οι υπηρεσίες να περιορίσουν τις ζημιές και να προστατεύσουν τον ζωικό πληθυσμό της περιοχής.
Σχετικά Άρθρα
- Για τη σημασία που έχει ο κλάδος της ανακύκλωσης, μίλησε ο Θεόδωρος Πόκας (vd)
- Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ με 13 θέσεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και μία στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας!
- Συγκέντρωση στην Τρίπολη ενάντια στις ανεμογεννήτριες και τις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας!
- Με έμφαση την οικονομική διαχείριση & τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων το Ark Innovation Bootcamp στις 19/03/2026
- Τατούλης: "Τα 400.000.000 € για το ΤΕΒΑ παίρνει ο Μητσοτάκης από τις Περιφέρειες για να τα διαχειριστεί το «σύστημα του»"!






