Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη την Αγάπη Σκάλκου
Τρίπολη, 28/02/2026
ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 39
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη την Αγάπη Σκάλκου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο 28/02/2026, με αφορμή την αιφνίδια απώλεια της Αγάπης Σκάλκου, Αντιπροέδρου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Λακωνίας και συνέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.
Είναι από τις στιγμές που όλοι πιστεύουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ. Κεραυνός εν αιθρία το άκουσμα αυτό, σκόρπισε ανείπωτη θλίψη σε όλους μας. Η Αγάπη Σκάλκου υπήρξε από τα μέλη που αγωνίστηκαν στην πρώτη γραμμή του αναπηρικού κινήματος της Λακωνίας και της Πελοποννήσου, υποστήριξε τους πολίτες της Λακωνίας στην καθημερινότητα, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά και το έργο της και η αύρα της θα μείνουν ανεξίτηλα. Υπήρξε μάχιμο στέλεχος στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος της Λακωνίας και της Πελοποννήσου για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, αφήνοντας πίσω της τεράστια παρακαταθήκη και δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας. Γνωρίζουμε όμως σίγουρα ότι δε θα πάψει να είναι δίπλα μας ποτέ και πάντα θα έχουμε το φως της και την καλοσύνη της για οδηγό.
Αποφασίζεται ομόφωνα:
Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου κ. Καραλής Νίκος και όποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. επιθυμεί, να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
Τα μέλη του Δ.Σ., να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της, στα μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Λακωνίας και σε όλους τους συναγωνιστές της.
Το παρόν ψήφισμα, να ανακοινωθεί στα ΜΜΕ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΑΓΑΠΗ. ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01/03/2026 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, στις 15.00, στη Σκάλα Λακωνίας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ.
Σχετικά Άρθρα
- Την Δευτέρα στο Ροεινό το τελευταίο "αντίο" στον ιατρό Γεώργιο Καζιάνη
- Α΄ΕΠΣ Αρκαδίας | Οι ομάδες που θα παίξουν Play off και Play out - Οι νέες βαθμολογίες!
- Με Γαλάνη, Τακλή και Κουρμπέλη ... επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή Βερβένων (εικόνες)
- Κοπή βασιλόπιτας και βραβεύσεις οδηγών πραγματοποίησε η ΑΛΜΑ Τρίπολης (εικόνες - βίντεο)
- Σπουδαία νίκη για τον Αρκαδικό και έξαλλοι πανηγυρισμοί στο ΔΑΚ! (vd)






