Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναβαθμίζει τον οδικό άξονα Τρίπολη – Αλωνίσταινα
Αυτοψία σε σημεία όπου εκτελούνται εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Αλωνίσταινας πραγματοποίησαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 45 εκατ. ευρώ, με έργα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, εξετάστηκε η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία του οδικού άξονα, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την αναβάθμιση ενός δρόμου που εξυπηρετεί καθημερινά κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες της ορεινής Αρκαδίας.
Όπως επισημάνθηκε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης των έργων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου και ενισχύουν τη συνδεσιμότητα των τοπικών κοινωνιών.
Το πρόγραμμα των έργων οδικής ασφάλειας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, με εκτεταμένες εργασίες σε κρίσιμους οδικούς άξονες και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και σύγχρονου οδικού δικτύου για κατοίκους και επισκέπτες.



Σχετικά Άρθρα
- Ετοιμάζεται η βίλα του Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη
- Κοινή φωνή δήμου και προέδρων στη Βόρεια Κυνουρία για τις ανεμογεννήτριες
- Ίδρυμα Δημητρίου Αντ. Δελή | Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για υποτροφίες σε αποφοίτους των Λυκείων Τρίπολης
- Μεγάλη γιορτή για τις Ακαδημίες του Πελασγού Μεγαλόπολης!
- Περιφερειακή Επιτροπή | Τρεις αποφάσεις για έργα στην Αρκαδία (10.6.2026)






