Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με 500 κενά... «χτυπά το κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς στην Πελοπόννησο! (vd)

Με 500 κενά... «χτυπά το κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς στην Πελοπόννησο! (vd)
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ξεκίνησε μ' ένα μήνυμα αισιοδοξίας -όπως το χαρακτήρισε- προς πάσα κατεύθυνση, πως όλα τα προβλήματα θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν ειδικά με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών.
«Το Υπουργείο Παιδείας και όλοι εμείς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεταβατική φάση που βρισκόμαστε, προεκλογικά να ανοίξουν τα σχολεία, ελπίζοντας όλα να ομαλοποιηθούν εντός τριών εβδομάδων» είπε αρχικά.
Στην συνέχεια έκανε λόγο για τα κενά στην Πελοπόννησο τα οποία όπως ενημέρωσε ανέρχονται περίπου στους 300 δασκάλους, στους 100 νηπιαγωγούς και 100 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Για τις μετακινήσεις των δασκάλων και τα σχόλια του εκπροσώπου τους κ. Γαλάνη είπε πως η μετακίνηση γίνεται με αποφάσεις των Περιφερειακών διευθυντών με σκοπό να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο τω δυνατόν περισσότερα σχολεία.
«Είναι αναγκαίο προκειμένου η σχολική χρονιά να είναι ισότιμη για όλους τους μαθητές. Η ουσία είναι ότι προσπαθούμε να μετακινήσουμε τους εκπαιδευτικούς για ένα μικρό χρονικό διάστημα με σκοπό να ομαλοποιηθεί η πρόσληψη των αναπληρωτών» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τα βιβλία και τις τυχόν ελλείψεις τους, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τέλος, έκανε λόγο για τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενημερώνοντας πως έχουν επαναπροσληφθεί όλοι οι καθηγητές που το θέλησαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη.
Μ.Σ.

2 σχόλια

  • ΚΚΚ
    ΚΚΚ Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 13:57 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

  • ΒΒΒ
    ΒΒΒ Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 13:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΘΑ ΤΑ 500 ΚΕΝΑ;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...