Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Πελοπόννησος Expo": Όλα όσα έγιναν την πρώτη μέρα ... μέσα από βίντεο!

"Πελοπόννησος Expo": Όλα όσα έγιναν την πρώτη μέρα ... μέσα από βίντεο!
Ένα σημαντικό κεφάλαιο για την οικονομία της Πελοποννήσου, ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Εγκαίνια «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»
Τα εγκαίνια της πρώτης Πελοποννησιακής έκθεσης στην ιστορία της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης, στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, τραβώντας τα βλέμματα ολόκληρης της Ελλάδας.
Σημείο αναφοράς της επιχειρηματικότητας του πολιτισμού και των πολιτικών εξελίξεων, χαρακτήρισαν την έκθεση επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν τα εγκαίνια.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Αν.Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, στην πρώτη επίσημη παρουσία ως Αν. Υπουργός και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης
 
Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Λαρσινός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα, για τη σημαντική προσφορά του στην Πελοπόννησο και στην ελληνική επιχειρηματικότητα.  Ο κ. Λαρσινός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την βράβευση, ανέφερε ότι η αναγνώριση και η επιβράβευση αποτελούν πάντα συνιστώσες και ενισχύουν το κίνητρο για παραγωγικές δραστηριότητες. «Στη ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε αν υπάρχουν θετικά σημεία προς μίμηση ας αποτελέσουν παραδείγματα και για τον υπόλοιπο βιομηχανικό και εμπορικό κόσμο» τόνισε ο κ. Λαρσινός, ο οποίος στη συνέχεια αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους συνεργάτες και εργαζόμενους της εταιρίας για την στήριξή τους.
 Ο συντονιστής της εκδήλωσης των εγκαινίων  κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος έδωσε το σήμα της έναρξης των εγκαινίων, αφού καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους που κατέφθασαν  από όλη την Πελοπόννησο: Βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους  όλων των νομών της Πελοποννήσου,επίσημους κρατικούς φορείς, στρατιωτική ηγεσία,  εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και εκπροσώπους από τον τομέα του τουρισμού, σημαντικές παρουσίες του οικονομικού και πολιτικού τοπίου της Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Αναστάσιος Τζήκας και φυσικά Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Ελλάδας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.  
Κομβική χαρακτήρισε την σημερινή μέρα  για την Πελοπόννησο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας στη διάρκεια των χαιρετισμού του, «Σκοπός μας είναι να θέσουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μίας έκθεσης που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις τόσο της Πελοποννήσου όσο και όλης της χώρας, μια έκθεση με έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών της Πελοποννήσου και τη δημιουργία του brand «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», ανέφερε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της ομιλίας του ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τη σύσταση ενός κοινού φορέα διαχείρισης της Πελοπόννησος EXPO από τα επτά Επιμελητήρια, ώστε να ταξιδέψει η έκθεση σε όλον τον κόσμο.
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ.Φώτης Δαμούλος τόνισε: «Φιλοδοξία μας είναι η έκθεση να γίνει το εργαλείο ανάπτυξης που θα προβάλλει όλα τα αξιόλογα προϊόντα και υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας αλλά και τον φυσικό μας πλούτο στο εξωτερικό».
 
Ως ένα ενιαίο οικονομικό πεδίο χαρακτήρισε την έκθεση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, «Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε ότι η οικονομία δεν έχει διοικητικά όρια. Η Πελοπόννησος πρέπει να ειδωθεί ως ενιαίο οικονομικό τοπίο. Εάν οι κυβερνήσεις δώσουν τον λόγο στα Επιμελητήρια, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε».
 
Μια σημαντική είδηση ανακοίνωσε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος «Το Κτήμα Μερκούρη κατετάγη στα 100 σημαντικότερα οινοποιεία του κόσμου και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να σκύψουμε με ταχύτητα πάνω στα προβλήματα των επιχειρήσεων».
 
«Η έκθεση αυτή δοκιμάζει μια άλλη προσέγγιση που δείχνει την περιφερειακή συνείδηση που δείχνει τη συνεργασία που έχουν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος .
 
Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα. Βασιλική Δερτιλή,επικεντρώθηκε στη στήριξη του Επιμελητηρίου Λακωνίας «με πολλή ψυχή η Λακωνία στηρίζει την Πελοπόννησος EXPO και από κοινού το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ένταξή της στον κατάλογο των σημαντικών επιχειρηματικών εκθέσεων».
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης επεσήμανε ότι ο στόχος της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO » είναι  να ανεβάσει τον πήχυ ακόμα ψηλότερα.«Οι εκθέσεις είναι ισχυρό μέσον οικονομικής προβολής και η συγκεκριμένη έκθεση είναι έκθεση-σταθμός που στόχος είναι να εξελιχθεί σε μόνιμο μέσο συνεργασίας και να αναβαθμιστεί σε συμμετοχές αλλά και σε ποιότητα».
 
«Ο επιχειρηματικός κόσμος μας έδειξε για άλλη μια φορά εμπιστοσύνη  με τη συμμετοχή του στην έκθεση» σημείωσε ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας ΑΛΦΑ EXPO κ. Άγγελος Καραμπίκας, υπογραμμίζοντας την άψογη συνεργασία που έχει με τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
O Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής χαρακτήρισε της έκθεση ως μια πρωτοβουλία  που χωρίς ενδοιασμούς βάζει τα θεμέλια για την κατάκτηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου με στόχο ακόμη μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, σημειώνοντας «οι πολίτες παρακινούνται να γνωρίσουν νέα προϊόντα και επιχειρήσεις από διαφορετικές περιοχές, ένα παιχνίδι ανακάλυψης νέων εμπειριών, νέας γεύσης αρωμάτων και βέβαια μοναδικών τοπίων» .
 
Δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την πορεία της επιχειρηματικότητας στην ελληνική περιφέρεια, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε: «η σημερινή έκθεση αποδεικνύει πως υπάρχουν υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξής της χώρας». Σημείωσε τέλος πως τα Επιμελητήρια, ως σύμβουλος της πολιτείας, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο, γιατί όλο το διάστημα της κρίσης έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος και έχουν δείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν.
Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Βλάσης  αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του κόμματος της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε ότι αυτή η έκθεση αποτελεί φάρο για να μας δείξει προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε τονίζοντας ότι « οι πολιτικοί οφείλουμε με τις πράξεις να δείχνουμε ποιοι είμαστε και να μην μένουμε στα λόγια». Στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στα επτά επιμελητήρια για την προσπάθεια τους αυτή και ιδιαίτερα στον κ. Γιάννη Μπουντρούκα, που ήταν ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας.
Στην ομιλία του, ο Αν.Υπουργός κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης εξέφρασε την ελπίδα η έκθεση να καθιερωθεί και να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για την περιφερειακή ανάπτυξη της Πελοποννήσου, προωθώντας τη δικτύωση και συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και προσελκύοντας επενδύσεις. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Έκθεση εύλογα εστιάζει στον τομέα της αγροδιατροφής, στον οποίο η Πελοπόννησος, όπως και σε άλλους τομείς, διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναπτυξιακές δυνατότητες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποφασιστικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι τοπικές κοινωνίες, και ιδιαίτερα οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς, για την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου και το σχεδιασμό των εργαλείων που θα ανταποκρίνονται στις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες.
 
Επιστολή έστειλε ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος  ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν παρών και έδωσε τις ευχές του για επιτυχία της έκθεσης
 
Τις ομιλίες έκλεισε, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης «Το ταξίδι μας είναι μεγάλο αλλά εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Νιώθω ενθουσιασμένος και υπερήφανος, επειδή αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2011 παίρνει σάρκα και οστά, ξεπερνώντας μια τοπικιστική αντίληψη που υπήρχε για την ανάπτυξη, φτάσαμε σήμερα σε αυτό ο μεγάλο γεγονός. Η χώρα χρειάζεται άποψη, σχέδιο, αποφάσεις, καλές πρακτικές.»
 
Μετά το πέρας των εγκαινίων οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων συνόδεψαν τους επίσημους προσκεκλημένους στα περίπτερα της έκθεσης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της:
Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και το Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.00.
 
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ
Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Κολοκοτρώνη
ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ανά μία ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης
 
 
ΧΟΡΗΓΟΣ: ΑΚΜΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
 
Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Πελοποννήσου
Με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης και της Enterprise Greece

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...