Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρυθμίσεις Ασφαλιστικών και Φορολογικών Οφειλών | Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες τουρισμού

Ρυθμίσεις Ασφαλιστικών και Φορολογικών Οφειλών | Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες τουρισμού

 

Σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών των Εργοδοτών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την υπ.αριθ. Γ31/214/22-5-19 εγκύκλιο του ΕΦΚΑ με Θέμα: «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 1-18 του Ν. 4611/2019» σημειώνονται τα εξής:

Παρέχεται η δυνατότητα οι εργοδότες να αποπληρώσουν την οφειλή τους σε έως 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις (με ελάχιστο ποσό δόσης 50,00€)

Επίσης παρέχεται έκπτωση  (εξαιρουμένης επί των αυτοτελών προστίμων):

α. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής: 100% επί των προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση ή

β. Σε περίπτωση τμηματικής καταβολής: 50% επί των προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση υποβάλλεται έως και 30/9/2019.

Επίσης ως προς την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Φορολογική Διοίκηση,  με βάση την υπ’ αριθ. Α.1196 εγκυκλίου της ΑΑΔΕ με θέμα : «Καθορισμός ειδικών θεμάτων και λεπτομερειών εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκησή των άρθρων 98 έως 109 του ν.4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α΄)» θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Μετά τη δημοσίευση του νόμου 4611/2019, η ρύθμιση των οφειλών που έχουν τα  νομικά πρόσωπα και οι  νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα προς τη Φορολογική Διοίκηση μπορεί να γίνει:

α. σε 24 δόσεις και

β. κατ΄εξαίρεση (εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία ή φόρους που καταβάλλονται εφάπαξ) σε 36 δόσεις

Για τις ατομικές επιχειρήσεις εφαρμόζεται η ρύθμιση για τα φυσικά πρόσωπα και επομένως οι οφειλές τους, ανάλογα με το ύψος τους, μπορούν να υπαχθούν σε έως και 120 δόσεις σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στο άρθρο 98 του παραπάνω νόμου.

Για τον ΤΟΠ-ΕΞΑ

Κων/νος Μαρινάκος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...