Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΗΠΑ | Νέο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού (vd)

ΗΠΑ | Νέο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού (vd)

Νέο βίντεο του CBS καταρρίπτει τον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι ο Τζόρτζ Φλόυντ, που είχε συλληφθεί για πλαστογραφία, προέβαλε αντίσταση κατά των αστυνομικών. Όπως διακρίνεται στα πλάνα κατά τη μεταφορά του στο περιπολικό ήταν περικυκλωμένος από τέσσερις αστυνομικούς και φορούσε ήδη χειροπέδες.

Το βίντεο ντοκουμέντο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το βίντεο που κατέγραψαν πολίτες την ώρα που ο αδικοχαμένος Τζορτζ Φλόυντ έσβηνε κάτω από το γόνατο του αστυνομικού.

Συντετριμμένη η αδερφή του αδικοχαμένου Τζορτζ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του NBC, ζήτησε το αυτονόητο. Δικαιοσύνη.

Δικαίωση για τον Τζορτζ Φλόυντ ζητά και η επί τρία χρόνια σύντροφος του.

Την ίδια ώρα, σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Μινεάπολη. Διαδηλωτές έρχονται σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς, ενώ σημειώθηκαν και λεηλασίες εμπορικών καταστημάτων, ακόμα και πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο βάναυσος τρόπος  με τον οποίο πέθανε ο Αφροαμερικανός Τζόρτζ Φλόυντ, κάτω από το γόνατο του λευκού αστυνομικού, πυροδότησε εξέγερση των κατοίκων της Μινεάπολης κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων.

Ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία κατά του αστυνομικού που για αρκετά λεπτά πίεζε με το γόνατό τον λαιμό του Φλόιντ.

Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για ρατσιστική βία και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να αποδοθεί η πραγματική τιμωρία στον αδίστακτο αστυνομικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...