Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Booking.com θα απολύσει το ένα τέταρτο του προσωπικού της

Η Booking.com θα απολύσει το ένα τέταρτο του προσωπικού της

Η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει έως και κατά ένα τέταρτο το προσωπικό της εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μια απόφαση που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις. 
Η εταιρεία, που εδρεύει στο Άμστερνταμ και απασχολεί περίπου 17.500 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν γνωστοποίησε τον ακριβή αριθμό των θέσεων που θα περικοπούν, επισημαίνοντας πως οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».
Εντούτοις, προειδοποίησε ότι «έως το 25%» των εργαζομένων ενδέχεται να πληγεί από αυτό το «εξαιρετικά δύσκολο» μέτρο.
«Η κρίση της Covid-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος», τονίζει η Booking.com σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Αν και κάναμε πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον (της βιομηχανίας) του τουρισμού», συμπληρώνει η εταιρεία.
 Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση  περίπου του 25% του προσωπικού της. 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...