Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ήρθε ο καιρός να ανανεώσετε τα έπιπλα σας!

Ήρθε ο καιρός να ανανεώσετε τα έπιπλα σας!
Μερικές φορές είναι καιρός να ανανεώσετε τα έπιπλά σας. Είτε έχετε τον ίδιο καναπέ εδώ και χρόνια και θέλετε να τον αλλάξετε, είτε μόλις μετακομίσατε σε νέο σπίτι και χρειάζεστε μερικές επιπλέον
συμβουλές σχεδιασμού, αυτός είναι ο τέλειος οδηγός για εσάς.
  1. Τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια καναπέ είναι εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσετε τον καναπέ σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι ως σημείο άγκυρας για άλλα χρώματα στο δωμάτιο ή να παίξετε με διαφορετικές υφές για να προσθέσετε ενδιαφέρον. Δοκιμάστε να προσθέσετε μονόχρωμα μαξιλάρια σε αντίθεση με τον καναπέ σας ή επιλέξτε ένα εμπριμέ μαξιλάρι για να φέρετε επιπλέον μοτίβο. Αν αισθάνεστε πραγματικά τολμηροί, αναμείξτε διάφορα μοτίβα μαζί, όπως ρίγες, ikat και γεωμετρικά σχέδια.
  1. Τα φωτιστικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο. Επιπλέον, παρέχουν επίσης πολύτιμο φωτισμό για το διάβασμα και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να θέλετε να κάνετε μετά το σκοτάδι. Επιλέξτε μια ενδιαφέρουσα απόχρωση λάμπας σε έντονο χρώμα που να έρχεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έπιπλα, ώστε να ξεχωρίζει.
  1. Εκτός από το να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο φιλόξενο, τα χαλιά βοηθούν στην απόσβεση του θορύβου και κρατούν τα πόδια σας ζεστά τα κρύα πρωινά του χειμώνα!
  1. Προσοχή στις κουρτίνες! Είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο διακόσμησής καθώς έχουνε μεγάλη και κάθετη επιφάνεια οπότε είναι ένα σημείο που οπτικά μας «απασχολεί» συνεχώς!
Μην πετάτε τα παλιά σας έπιπλα. Ανανεώστε τα!
 
Μια πινελιά μπογιάς ή ένα νέο ύφασμα μπορεί να μεταμορφώσει έναν παλιό καναπέ ή μια πολυθρόνα, δίνοντάς του νέα πνοή και παρατείνοντας τη χρήση του για τα επόμενα χρόνια. Αλλά πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι τυχόν μαξιλάρια είναι αφαιρούμενα, γιατί αν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε την ταπετσαρία ολόκληρου του επίπλου. Αν είναι, μπορείτε είτε να τα αντικαταστήσετε είτε να τα αναβαθμίσετε φτιάχνοντας νέα καλύμματα.
 
Για να φτιάξετε ένα κάλυμμα για ένα μαξιλάρι, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι ύφασμα με μοτίβο που να ταιριάζει με το χρώμα του δωματίου σας και στερεώστε το χρησιμοποιώντας Velcro ή κουμπιά. Είναι πιο εύκολο από το ράψιμο!
 
Τα έπιπλα μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν από ένα καινούργιο χρώμα και δεν χρειάζεται ακρίβεια, αρκεί να προετοιμάσετε σωστά την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να τραχιάσετε τυχόν λείες επιφάνειες, ώστε το χρώμα να έχει κάτι να προσκολληθεί και γεμίστε τυχόν βαθουλώματα με πληρωτικό υλικό. Μόλις στεγνώσει, τρίψτε ξανά και σκουπίστε τυχόν σκόνη με υγρό πανί. Τώρα είστε έτοιμοι να προσθέσετε μερικές στρώσεις χρώματος (το αστάρι είναι προαιρετικό), φροντίζοντας να στεγνώσει εντελώς κάθε στρώση πριν εφαρμόσετε την επόμενη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...