Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Νέα Υόρκη - 1 νεκρός και 22 τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Νέα Υόρκη - 1 νεκρός και 22 τραυματίες
Η αστυνομία απέκλεισε την τρομοκρατία - Συνελήφθη ο οδηγός του μοιραίου οχήματος: Βετεράνος του στρατού με ποινικό παρελθόν - Κάπνιζε μαριχουάνα - Πανικός από τροχαίο στο Staten Island με 1 νεκρό
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 22 τραυματίστηκαν στην πολυσύχναστη Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διερχόμενους πάνω σε πεζοδρόμιο, μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους και την αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου: Πρόκειται για τον Ρίτσαρντ Ρόχας, 26 ετών, βετεράνο του στρατού με ποινικό παρελθόν και ιστορικό οδήγησης υπό μέθη.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο Ρόχας κάπνιζε μαριχουάνα μέσα στο αυτοκίνητο και πιθανότατα είχε κάνει χρήση και αλκοόλ, πριν πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς.

Ο 26χρονος άνδρας έτρεχε με 99 μίλια, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι έως 50 μίλια την ώρα. Αν και προκάλεσε τον πανικό, ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης, δίνοντας μάχη με έναν αστυνομικό, ο οποίος τελικά τον ακινητοποίησε και με τη βοήθεια των συναδέλφων του, του πέρασαν χειροπέδες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βρισκόταν ο Ρόχας όταν έπεσε πάνω στους πεζούς, είναι το γεγονός ότι οδηγούσε ανάποδα στον κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της μεγαλούπολης, από το οποίο διέρχονται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι.

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα  σήμανε εκ νέου συναγερμός, καθώς σε δεύτερο περιστατικό στο Στέιτεν Αϊλαντ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του: Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες πρόκειται για τροχαίο δυστύχημα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε πλάνα από την Τάιμς Σκουέρ στα οποία εικονίζεται ένας άνδρας να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι έθεσε υπό κράτηση τον ύποπτο για το συμβάν.

Το ίδιο δίκτυο, επικαλούμενο την NYPD, ανέφερε ότι το συμβάν στην Τάιμς Σκουέρ δεν πιστεύεται ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέκλεισε την περιοχή, στο κέντρο της πόλης.
Αυτόπτης μάρτυρας είδε να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες σε περίπου 10 ανθρώπους στο Μίνταουν του Μανχάταν, μια περιοχή όπου βρίσκονται σχεδόν συνεχώς πολλοί τουρίστες.
Το αυτοκίνητο που χτύπησε τους πεζούς ήταν ένα κόκκινο σεντάν της Χόντα. Το συμβάν εκτυλίχθηκε σχεδόν μεσημέρι τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ενήμερος για το συμβάν και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.


O 26χρονος Ρίτσαρντ Ρόχας, συλλαμβάνεται αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό- Όπως έγινε γνωστό είναι βετεράνος του ναυτικού των ΗΠΑ, και έχει ποινικό παρελθόν 



Το χρονικό του συμβάντος

19.57: Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως «τροχαίο ατύχημα»

19.46: Σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός του μοιραίου οχήματος είναι ένας 26 χρονος που έχει παρελθόν οδήγησης υπό μέθη.

19.45: Νεώτερες αναφορές ανεβάζουν στους 20 τους τραυματίες.

19.42: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του

19.37: Στο σημείο του συμβάντος σπεύδει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

19.35: Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Την πληροφορία δεν επιβεβαιώνει επισήμως η αστυνομία της Νέας Υόρκης.


19.20: Οι νεώτερες αναφορές κάνουν λόγο για 13 τραυματίες. Σύμφωνα με μαρτυρία ο οδηγός έπεσε «ηθελημένα» πάνω στους πεζούς.

19.00: Ένα αυτοκίνητο αναπτύσσει ταχύτητα και πέφτει πάνω σε πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης. Τραυματίζει τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Νέο τροχαίο στη Νέα Υόρκη: Ένας νεκρός και 10 τραυματίες

Δεύτερο αιματηρό τροχαίο με 11 θύματα, ορισμένα εκ των οποίων σοβαρά, σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση ενός οχήματος πάνω σε πεζούς στην Times Square. Το ένα άτομο εξέπνευσε στο νοσοκομείο, ενώ άλλα τρία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, δύο οχήματα συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα στο Staten Island, με συνέπεια να χτυπηθούν 11 άτομα.

Τα οχήματα συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Μπρόντγουέι και Κάστλετον, στις 11:40 τοπική ώρα. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν και έπεσαν πάνω σε πεζούς.


 














www.protohema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...