Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία

Ο Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης. Με βάση τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, με καταμετρημένο το 98,3% των ψήφων ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 52,67%.  Όμως η τουρκική αντιπολίτευση επιμένει ότι η προεδρική εκλογή θα κριθεί σε δεύτερο γύρο και καταγγέλλει ότι εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν καταμετρηθεί.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα των Προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία σε άμεσο χρόνο: http://secim2018.milliyet.com.tr/

Με την άρση της απαγόρευσης του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου άρχισαν να μεταδίδονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και ενώ το CHP κατηγόρησε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

 Όμως ο Μουχαρέμ Ιντζέ καταγγέλλει ότι μόνο «το 37%» έχει καταμετρηθεί σύμφωνα με το σύστημα της Εκλογικής Επιτροπής. Ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ λαμβάνει 30,7% ενώ κάτω απο το 10% λαμβάνουν η Μεράλ Άκσενερ ο Ντεμιρτάς και ο Καραμολάογλου. Η αντιπολίτευση  πάντως καταγγέλλει  την "παραποίηση" των αποτελεσμάτων.

Στη χώρα σημειώθηκαν μεμωνομένα επεισόδια όπου υπήρξαν δύο νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένας πολιτικός του Iyi.  Το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας έφτασε το 86,82%

Το φιλοκουρδικό HDP εξασφάλισε την είσοδό του στο κοινοβούλιο με ποσοστό λίγο πάνω από το 10% 

ΑΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...