Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με την «Καλύτερη εβδομάδα της ζωής του», ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκτοξεύεται στην ελίτ του τένις!

Με την «Καλύτερη εβδομάδα της ζωής του», ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκτοξεύεται στην ελίτ του τένις!

Τα πάντα για τον τολμηρό Στέφανο Τσιτσιπά είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Έφτασε στα ημιτελικά του Citi Open στην Ουάσιγκτον πριν λίγο καιρό και στη συνέχεια - στο Κύπελλο Rogers στο Τορόντο πριν δύο εβδομάδες - νίκησε τέσσερις κορυφαίους παίκτες· τον Ντόμινικ Τίεμ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς - νικητή του τελευταίου Wimbledon - τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ - ο οποίος είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Citi Open - και τον Κέβιν Άντερσον -φιναλίστ του πρόσφατου Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς είναι ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που κέρδισε τέσσερις κορυφαίους αντιπάλους σε ένα τουρνουά από τότε που ξεκίνησε το

ATP World Tour το 1990. Μάλιστα, στον τελικό της 12ης Αυγούστου, γιόρτασε τα 20α γενέθλιά του αντιμετωπίζοντας ένα από τα είδωλά του, τον κορυφαίο Ραφαέλ Ναδάλ.kalimeraarkadia

@stefanostsitsipas98

Αυτή η σύγκρουση των γενεών ήταν μια επανάληψη του τελικού του φετινού Barcelona Open, όταν ο Ναδάλ νίκησε τον Τσιτσιπά με 6-2 και 6-1 σετ. Βέβαια, ο Ναδάλ κυριάρχησε και πάλι με ευκολία, παρ’ όλο που ο Τσιτσιπάς έκανε μια δυναμική επιστροφή πριν χάσει και το δεύτερο σετ.

Μετά τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς δήλωσε ότι μεταξύ του παιχνιδιού του και εκείνου του Ναδάλ υπήρχε ένα μεγάλο χάσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «32χρονος Ισπανός ήταν ένα ‘θηρίο’ που είχε βαλθεί να τον κάνει να ‘υποφέρει’ στο γήπεδο». «Η υπομονή που έχει ο Ράφα είναι καταπληκτική», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Δεν λυγίζει ποτέ. Θα σε αρπάξει σαν μπουλντόγκ».

Γεννημένος από Έλληνα πατέρα και Ρωσίδα μητέρα – πρώην πρωταθλήτρια τένις - ο Τσιτσιπάς άρχισε να παίζει τένις σε ηλικία τριών ετών με τους γονείς του, οι οποίοι εργάζονταν τότε ως προπονητές σε ένα θερινό θέρετρο στην Ελλάδα. Αν και αρχικά του άρεσε το ποδόσφαιρο, αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στο τένις, όταν στα 9 του - παρακολουθώντας κάποιο τουρνουά - αποφάσισε πως θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του ινδάλματός του, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος κατάφερε να φτάσει ως εδώ, προερχόμενος από μια χώρα που δεν έχει κάποια σημαντική παρουσία στο τένις. Πέρυσι, τέτοια εποχή, κατέλαβε την 168η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ωστόσο, μετά από την επιτυχία του στους ημιτελικούς της Ουάσιγκτον και τον τελικό του Τορόντο, σκαρφάλωσε στο νούμερο 15, εισέπραξε 450 χιλιάδες δολάρια ως χρηματικό έπαθλο και κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση.

Από το 2016 που άρχισε να παίζει επαγγελματικά, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να γίνει ο μοναδικός Έλληνας τενίστας που ανέβηκε σε τόσο υψηλή θέση σε Open από την έναρξη του θεσμού το 1968 και ο νεότερος τενίστας που έχει βρεθεί ποτέ μέσα στους 20 καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Στο Τορόντο αγκαλιάστηκε θερμά από τη μεγάλη ελληνική κοινότητα της πόλης, με τους θεατές να κυματίζουν ελληνικές σημαίες και να του ζητούν αυτόγραφα σε κάθε του εμφάνιση. Το αποκορύφωμα της αγάπης του κόσμου ήρθε μετά τον αγώνα με τον Ναδάλ, όταν οι 11.374 θεατές τού τραγούδησαν το ‘Happy Birthday’. Αμέσως μετά, ο 20χρονος Τσιτσιπάς είπε συγκινημένος, «Ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου».

Ταξιδεύοντας για τη Νέα Υόρκη, ο Τσιτσιπάς έγραψε στα social media, «Θέλω να ξυπνήσω σε μια πόλη που δεν κοιμάται», δείχνοντας να ανυπομονεί για το τέταρτο Grand Slam της χρονιάς, στο οποίο θα αντιμετωπίσει ακόμα μια σειρά προκλήσεων.

Αν  ο Έλληνας τενίστας καταφέρει να φτάσει ως τον μεγάλο τελικό, θα αναμετρηθεί πιθανότητα με ένα από τους κορυφαίους του παγκοσμίου τένις, Ναδάλ, Φέντερερ ή Τζόκοβιτς – φαβορί όλοι για την κατάκτηση του τίτλου του US Open 2018 σύμφωνα με τη Sportingbet.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...