Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 25.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 25.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Στο τελικό στάδιο έγκρισης βρίσκεται η νέα προκήρυξη των 25.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας. Το υπουργείο πιέζει τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου να βγει η νέα πρόσκληση όσο νωρίτερα πριν απο το Δεκαπεντάυγουστο.

Ταυτόχρονα η ΚΕΔΕ μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας ανοίγει άμεσα την σχετική πλατφόρμα ώστε οι Δήμοι να δηλώσουν θέσεις για την νέα κοινωφελή εργασία. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ ότι φέτος θα γίνει προσπάθεια ελέγχου των θέσεων που θα αιτηθούν οι Δήμοι.

Η επεξεργασία της προσκλησης γίνεται ξεχωριστα από την κατανομή των θέσεων. Το ΑΣΕΠ είναι αρμόδιο να εγκρίνει τα κριτήρια και τα προσόντα και η κατανομή των θέσεων γίνεται απο το υπουργείο Εργασίας.

Στόχος είναι να μην χαθούν θέσεις κοινωφελούς εργασίας όπως έγινε σε προηγούμενους κύκλους επειδή δεν υπάρχουν άνεργοι αυτών των ειδικοτήτων. Ειδικότερα στο τρέχον πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που πήρε δίμηνη παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου αν και το πρόγραμμα αφορά 36.500 θέσεις ουσιαστικά και πρακτικά συμμετέχουν 28.000 ωφελούμενοι. Κι αυτό γιατί κάποιες ειδικότητες δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τους ανέργους που υπήρχαν.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά 25.000 θέσεις εργασίας σε δήμους, Περιφέρειες και δημόσιους φορείς. Μετά τη λήξη του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ), συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής από τους δήμους των αναγκών που έχουν προκειμένου να γίνει η κατανομή των θέσεων ανά Δήμο, Περιφέρεια και φορέα.

Ο νέος κύκλος θα αφορά 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ η ημερήσια αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

https://www.e-dimosio.gr/

1 σχόλιο

  • Γεωργία Λαγουμιτζακη
    Γεωργία Λαγουμιτζακη Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 07:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Η αύξηση του κατώτατου μισθού στο 2%που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα ισχύει και για την κοινωφελή εργασία;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...