Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτέλους | Θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας στον Μητροπολιτικό Ναό για άτομα με αναπηρία - Τι ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λαμπρόπουλος

Επιτέλους | Θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας στον Μητροπολιτικό Ναό για άτομα με αναπηρία - Τι ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λαμπρόπουλος

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην πόλη της Τρίπολης είναι πολλά και έχουν καταγραφεί αναλυτικά και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης (δείτε ΕΔΩ)

Ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί όμως ουκ ολίγες φορές είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός ανελκυστήρα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση και για τα άτομα αυτά.

Το συγκεκριμένο θέμα έθιξε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ.Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, όταν ανοίξαμε τον φάκελο "προσβασιμότητα" στην Τρίπολη.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Χρήστο Λαμπρόπουλο, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος, αφού το δικό του επαγγελματικό του γραφείο είχε εκπονήσει δωρεάν την μελέτη για την κατασκευή του ανελκυστήρα, μετά από δωρεά επιφανούς Τριπολίτη επιχειρηματία.

"Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έχει επιλεγεί η προτεινόμενη θέση για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου και ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Η τελική γνωμοδότηση θα βγει εντός των επόμενων επόμενων εβδομάδων", μας δήλωσε ο κ.Λαμπρόπουλος, ενώ συμπλήρωσε: "Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων και προχωράμε και στην τοποθέτηση ανελκυστήρα στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου".

www.drt915.gr 

2 σχόλια

  • Γιαρταγάνης Γεώργιος
    Γιαρταγάνης Γεώργιος Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 13:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Εκπόνηση ΔΩΡΕΆΝ μελέτης μετά από... ΔΩΡΕΆ επιφανούς επιχειρηματία???? τότε τι σόι ΔΩΡΕΑΝ είναι αυτό???

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 09:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο για το ενδιαφέρον για τα ΑΜΕΑ . Αλλά, όχι προβολή κ . Αντιπεριφερειάρχα με το έργο που πήρατε ως ιδιώτης μηχανικός . Τί δηλαδή να θαυμάσουμε ! Παρακαλώ πολύ οριοθετηθείτε ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...