Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανάπλαση πλατείας Αγίου Βασιλείου | Εγκρίθηκε η παράταση για ένα μήνα και η σύμβαση για συμπληρωματικά έργα

Ανάπλαση πλατείας Αγίου Βασιλείου | Εγκρίθηκε η παράταση για ένα μήνα και η σύμβαση για συμπληρωματικά έργα

Το θέμα της δεύτερης παράτασης της ανάπλασης πλατείας ΑΓΊΟΥ Βασιλείου συζητήθηκε το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι γίνεται για προσπάθεια να πει πάλι το έργο σε κάποιες ράγες. Ο ανάδοχος ζητάει παράταση ως 9 Δεκεμβρίου 2023. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, διαφαίνεται προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο έργο και ερχόμαστε εκ των υστέρων να καλύψουμε όλο αυτό το μπάχαλο που είχε δημιουργηθεί. Εγώ θα ψηφίσω παρών.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης είπε ότι δόθηκε η οριακή προθεσμία επειδή εσείς κύριε Σμυρνιώτη δεν ψηφίσατε την παράσταση. Αυτό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην πληρωμή του αναδόχου. Είναι το πρώτο έργο που ασχοληθήκαμε τόσο πολύ με μία παράταση. Εσείς είπατε τότε για οριακή προθεσμία ως 30/9/2023 κι αυτό δημιούργησε δυσλειτουργίες. Το έργο μονοπώλησε την προεκλογική περίοδο και δεν έχει νόημα να καθόμαστε σε μια χυμένη καρδάρα για το τι φταίει και τι όχι.  

Ο κ. Σμυρνιώτης δευτερολόγησε και εξήγησε ότι το θέμα θα είχε ψηφιστεί αν είχε έρθει εγκαίρως το αιτιολογημένο αίτημα.

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι υπήρχε προχειρότητα και καλώς δεν δόθηκε η προηγούμενη παράταση. Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσει το έργο και ψηφίζοντας σήμερα δεν δημιουργείται πρόβλημα. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Έγιναν και λάθη από την πλατεία, τουλάχιστον να μην χαθεί το έργο.

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι κάνουμε τα στραβά μάτια για να προχωρήσει το έργο. Εγώ θα το ψηφίσω με τη λογική ότι έχει αλλάξει το πνεύμα της προσέγγισης, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «εμείς ως αντιπολίτευση θέλαμε να σας βοηθήσουμε. Ποτέ δεν το καταλάβατε. Η δεύτερη παράταση ήταν μια προχειρότητα. Να υπάρχει μία πιο στενή συνεργασία με τους εργολάβους γενικώς, διότι πάνε με την ταχύτητα που θέλουν.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν δέχομαι ότι δεν παρακολουθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες το έργο, είναι προσβλητικό για εκείνους. Παρακολουθούν τα έργα στενά, δεν είναι πολλοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Το 100% των έργων έχουν καθυστερήσει σε όλη την Ελλάδα, δεν μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο. Οι πολίτες το κατάλαβαν στην προεκλογική περίοδο.

Ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Κανελλόπουλος είπε ότι είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία για τον κεντρικό αγωγό. Οι κάθετε τομές θα γίνονται συνεχώς όταν γίνονται αιτήσεις και δεν μπορείς να το προβλέψεις.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Παρών ψήφισε η παράταξη Σμυρνιώτη.

Στη συνέχεια, τέθηκε το θέμα έγκρισης 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, 1ου ΠΚΤΜΝΕ με χρήση απροβλέπτων και επί έλασσον εργασιών και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ».

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «μιλάμε για ένα έργο που ανεβαίνει κατά 30% πέραν της αρχικής σύμβασης. Θα περάσει τα 4.200.000 σε επίπεδο προϋπολογισμού. Σαν τάξη μεγέθους, τόσα δεν κόστισαν οι πεζόδρομοι, η πλατεία Πέτρινού και ο περιβάλλοντας χώρος της πλατείας Άρεως. Δεν μπορώ να καταλάβω, ποσά τεράστια. Αυτά δεν θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί; Μακάρι, να τελειώσει το έργο. Αυτό έχει σχέση με το πώς έγινε η μελέτη. Δεν έχει καμία σχέση η μελέτη Κοτσιάνη με αυτή. Αυτό τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα εγώ τον καταψηφίζω.

Ο Δήμαρχος είπε ότι η συμπληρωματική σύμβαση είναι στο 29% της αρχικής σύμβασης και μιλά για έργα που δεν προέβλεπε η αρχική μελέτη. Διαπιστώσαμε ότι οι κυβόλιθοι έπρεπε να αλλάξουν και να μην γίνει όπως στην Τάσου Σεχιώτη και στην Εθνικής Αντιστάσεως επειδή θα χαλούσαν. Το άλλο είναι τα θέμα τα φρεάτια, έπρεπε να το είχε προβλέψει η μελέτη. Άλλαξε ο τρόπος κατασκευής για να είναι πιο όμορφη η πλατεία. Δεν είπε κανείς ότι ήταν η μελέτη Κοτσιάνη. Το έργο απαιτεί επιπλέον 460.000 ευρώ, αναγνωρίζω ότι έπρεπε να είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη. Όταν όμως εκτελείς ένα έργο, κοιτάς να τα διορθώσεις.  

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.320.000 ευρώ. «Ποτέ εμείς δεν δημιουργήσαμε πρόβλημα στο έργο και ψηφίζαμε τα πάντα. Φέρατε μία συμπληρωματική για 500.000 και άλλη μία με 460.000. Δεν θα δημιουργήσουμε πρόβλημα, θα ψηφίσουμε παρών, διότι έχουν γίνει πολλά. Το έργο πρέπει να τελειώσει, έχει ταλαιπωρήσει τους δημότες.

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι νιώθει δικαίωση από τη συζήτηση του θέματος.

Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι έχουμε μια υπέρβαση 583.000 ευρώ και σε ποσοστό 29,9%. Αυτό δείχνει ότι πολλά πράγματα δεν είχαν σωστά μελετηθεί. Ποτέ δεν ήρθε το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε από τη δημοτική αρχή, ούτε από τις αντιπολιτεύσεις. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση, θα ψηφίσω κατά.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη και Γούργαρης, καθώς και ο Σωτήρης Παπαδημητρίου. Παρών ψήφισαν οι παρατάξεις Τσιαμούλου και Βόσνου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...