Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανάπλαση στην πλατεία Κολοκοτρώνη | Ολοκληρώθηκε η μελέτη, ξεκινά η δημόσια διαβούλευση!

Ανάπλαση στην πλατεία Κολοκοτρώνη | Ολοκληρώθηκε η μελέτη, ξεκινά η δημόσια διαβούλευση!

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για το έργο ανάπλασης της πλατείας Κολοκοτρώνη, για το οποίο θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση,

"Για την πλατεία Κολοκοτρώνη, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τη τεχνικής υπηρεσίας, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί η αρχιτεκτονική πρόταση και θα γίνει διαβούλευση και με τους ανθρώπους που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην πλατεία. Το έργο βέβαια αφορά όλους τους δημότες." είπε ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, στη live επικοινωνία του με δημότες.

Προσφάτως, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης ενέκρινε την υποβολή πρότασης με τίτλο «Ανάπλαση Πλατείας Κολοκοτρώνη στην Δ.Ε. Τρίπολης» προϋπολογισμού έως του ποσού των 700.000,00 € και με αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 431.875 €, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τα έτη 2023-2024 στον Άξονα προτεραιότητας 2 (α.π.2) «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας - Πράσινο Ταμείο.

Το επιπλέον ποσό θα διατεθεί από την ΣΑΤΑ του έτους 2024.

Στην εισήγηση, υπογραμμιζόταν ότι η πλατεία Κολοκοτρώνη είναι μια από τις πιο σημαντικές πλατείες της πόλης, σημαντικού μεγέθους και μεγάλης σημασίας για το σύνολο του οικιστικού συνόλου, βρίσκεται κεντρικά και σε σύνδεση με τα έργα ανάπλασης που ήδη υλοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης από το ΕΣΠΑ και το Πράσινο Ταμείο. Επίσης αποτελεί την κατάληξη της κεντρικής εισόδου στην πόλη από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Αθήνα. Η ανάπλαση αναμένεται να συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση αυτού του δημόσιου χώρου ώστε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πεζών και ΑΜΕΑ.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 09:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Με την προϋπόθεση βέβαια να λακίσουν από εκεί οι ταρίφες και οι υπόλοιποι που διπλοπαρκάρουν

  • anonymoys
    anonymoys Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 22:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλεος ΟΧΙ άλλη πλατεία στην Τρίπολη,ήδη η κεντρική πιάνει 5η χρονιά και δεν λέει να τελειώσει όπως και άλλες "αναπλάσεις" όπως τις ονοματίζουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...