Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις και θρησκευτικό τουρισμό στην Αρκαδία (εικόνες)!

Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις και θρησκευτικό τουρισμό στην Αρκαδία (εικόνες)!
Άμεσο και ουσιαστικό αναμένεται να είναι το πολιτιστικό, τουριστικό και επιχειρηματικό "άνοιγμα" που επιχείρησε πρόσφατα ο Δήμος Τρίπολης στη μεγάλη ρωσική αγορά. Η αποστολή του Δήμου Τρίπολης στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, κατάφερε να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με διεθνή τουριστικά δίκτυα, να θεμελιώσει επιχειρηματικές συνεργασίες που θα προωθήσουν τα τοπικά μας προϊόντα και να ενισχύσει σημαντικά το πολιτιστικό πρόσωπο της Τρίπολης ως υποψήφια πόλη για την θέση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
 
Σε αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια, που έγινε επί ρωσικού εδάφους, ο Δήμος Τρίπολης βρήκε "σύμμαχο" τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ( ΕΟΤ ), η πολιτική ηγεσία του οποίου πραγματοποίησε επίσημη δεξίωση προς τιμήν του ( 5/3/14 ) με καλεσμένους υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, θεσμικά στελέχη του τουρισμού της Ρωσίας και φυσικά ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν όλες τις εκδηλώσεις. Το "διαβατήριο" του Δήμου Τρίπολης για όλες αυτές τις επαφές "σφράγισε" ο γνωστός Αρκάς γλύπτης Νίκος Φλώρος ο οποίος με την έκθεση που διοργάνωσε στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών ( του συγκροτήματος Hermitage ) άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της διεθνούς πολιτιστικής ( και όχι μόνο ) αναγνώρισης της αρκαδικής πρωτεύουσας.
 
Στην επίσημη δεξίωση του ΕΟΤ - προς τιμήν του Δήμου Τρίπολης - συζητήθηκαν αναλυτικά οι τρόποι που θα μπορέσουν να ενώσουν περισσότερο την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με την Τρίπολη της Ελλάδας. Εκεί εντοπίστηκε άλλη μία ευκαιρία για περαιτέρω σύνδεση των τοπικών κοινωνιών. Αυτή είναι η έδρα με το τμήμα της ελληνικής φιλοσοφίας που υπάρχει στο μεγάλο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τμήμα αυτό διδάσκεται και η γνωστή αρκαδική τσακώνικη διάλεκτος. Αξιοποιώντας την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ήρθε άμεσα σε επαφή με τις πρυτανικές αρχές και μεθόδευσε ήδη τη σύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Παράλληλα η κοινή βάση της ορθοδοξίας των δύο χωρών αποτέλεσε την καλύτερη αφετηρία για την προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού στην Τρίπολη αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Στον τομέα του κλασικού τουρισμού, και έχοντας πάντα ως στόχο την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης παρουσίασε στους Ρώσους τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου στο Άστρος. Το ρωσικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων υπήρξε μεγάλο και η συζήτηση συνεχίστηκε με ενδιαφέρουσες προτάσεις και από τις δύο πλευρές.
 
Εκτός όμως από τον τομέα του τουρισμού ενδιαφέρον υπήρξε από τους Ρώσους και για τα μοναδικά σε ποιότητα τοπικά προϊόντα του λεκανοπεδίου της Τρίπολης. Η παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας στην αποστολή του Δήμου Τρίπολης φάνηκε να ξαφνιάζει ευχάριστα τους Ρώσους οι οποίοι ζήτησαν περισσότερη ενημέρωση για την προσέγγιση των τοπικών μας προϊόντων και άφησαν να εννοηθεί ότι σύντομα θα προωθηθούν συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτού του είδους οι επαφές φέρνουν πιο κοντά τους δύο λαούς.  Το προσεγμένο έντυπο υλικό για την Τρίπολη, που μοιράστηκε στην Αγία Πετρούπολη  κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων, ήταν η καλύτερη διαφήμιση τόσο για την πόλη όσο και για τους πολίτες της. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι η προβολή της Τρίπολης από μεγάλα ρωσικά και διεθνή δίκτυα ενημέρωσης ήταν μεγάλη ενώ η παρουσία του Δήμου Τρίπολης στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών  συνοδεύτηκε με κολακευτικά σχόλια από όλους τους θεσμικούς φορείς της Ρωσίας αλλά και από τους απλούς πολίτες της Αγία Πετρούπολης.
 
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον συμπολίτη μας γλύπτη Νίκο Φλώρο για τη δυνατότητα που έδωσε - με τη μοναδικότητα της τέχνης του - στην πόλη της Τρίπολης να ανοίξει τα φτερά της και να μπει δυναμικά στο παγκόσμιο "γίγνεσθαι¨της Τέχνης. Τόνισε ότι τα οφέλη αυτού του ταξιδιού για την Τρίπολη θα είναι πολλαπλά και δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί έμπρακτα η ανταποδοτικότητα της αποστολής του Δήμου Τρίπολης στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
 
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

1 σχόλιο

  • Χριστόφορος
    Χριστόφορος Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 08:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Στη 12η φωτό, δίπλα στο Γιώργο Παπαδημητρίου ποιοι είναι οι άλλοι κύριοι;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...