Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το μεγαλύτερο μνημείο προσφύγων της Ευρώπης στην πλατεία Φιλικών (vd)

Το μεγαλύτερο μνημείο προσφύγων της Ευρώπης στην πλατεία Φιλικών (vd)
Ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησής του
Παρουσία του δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, του Προέδρου του Συλλόγου Φιλικών και μελών του ΔΣ ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 7 Αυγούστου η τοποθέτηση του «Μνημείου των Προσφύγων» στην Πλατεία Φιλικών.
 
Η τοποθέτηση ξεκίνησε με την ειδική πέτρα που μπήκε σε διαμορφωμένο χώρο στο μέσο της πλατείας, δίπλα στην παιδική χαρά και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτούνται κάποιες εργασίες ακόμα. Την μέρα των εγκαινίων μάλιστα θα γίνει και προβολή ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες.
 
Το μνημείο, το οποίο φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Κούρος, τοποθετήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φιλικών – αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και τη δωρεά του μνημείου έκανε ο Γιώργος Καραγιάννης που γεννήθηκε στην πλατεία Φιλικών και κατάγεται από οικογένεια προσφύγων.
 
Το μνημείο όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους τόσο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών Νίκος Τσιαμούλος θα αναβαθμίσουν ιδιαίτερα την περιοχή των Φιλικών και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς των προσφύγων, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Τσιαμούλος το μνημείο είναι το μεγαλύτερο μνημείο προσφύγων στην Ευρώπη.
 
Δείτε φωτογραφικό υλικό από την τοποθέτηση του μνημείου και βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Σμυρνιώτη και του κ. Τσιαμούλου.

Ε.Τ. - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...