Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χαμός για τα σκουπίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Χαμός για τα σκουπίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Δεκάδες δημότες κυρίως από το Τουρκοδένδρι και από το Θάνα είναι αυτή την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου α διαμαρτυρηθούν για τα σκουπίδια.
Θυμίζουμε ότι πάρθηκε απόφαση να δημιουργηθεί σταθμός μεταφόρτωσης στο Τουρκοδένδρι Τζίβα της Τεγέας.
 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Το λόγο πήρε αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη και είπε ότι για να φύγουν τα σκουπίδια για τη Φυλή, πρέπει να βρεθεί ένας σταθμός που θα μεταφορτώνονται.

Εξήγησε γιατί δεν θα συνεχίσουν να πηγαίνουν τα σκουπίδια στην Αγία Τριάδα, λέγοντας ότι είναι μία παράνομη χωματερή.

Επίσης, ανέφερε ότι τα χρήματα που ζήτησε ο έχων το ακίνητο στο Άγιο Κωνσταντίνο ήταν πολλά και επειδή από τις πληροφορίες που είχε υπήρχε και θέμα νομιμότητας για το κτίριο, αποφασίστηκε να πάνε εκεί, επιβαρύνοντας τους πολίτες με ένα σημαντικό ποσό.

Άλλος χώρος νόμιμος, δεν υπάρχει. Μετά από συσκέψεις, αποφασίστηκε να πάει ο δήμος σε ένα δικό του χώρο, που δεν θα πλήρωνε.

Είπε ότι ξέρει πως κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια στην περιοχή και εξήγησε ότι ο Δήμος είναι σε έκτακτη ανάγκη. Το δικαίωμα επιλογής του χώρου, είπε, ότι την έχει ο ίδιος και πήρε την απόφαση ξέροντας ότι παλιά εκεί υπήρχαν άλλου είδους προβλήματα.

«Γιατί του Τζίβα; Εκεί, γιατί είχαμε διαθέσιμο χώρο εκεί. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος» είπε. Για να προσθέσει ότι: «Ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί για 3-4 μήνες, μέχρι να εξαντληθούν οι 4.800 τόνοι που πρέπει να φύγουν για τη Φυλή. Δεν θα γίνει εναπόθεση, αλλά μεταφόρτωση. Είναι προσωρινός χώρος μεταφόρτωσης σε κοντέινερ ή σε αυτοκίνητα που θα είναι παρόντα. Δεν θα μεταφορτωθούν απορρίμματα από την Αγία Τριάδα ή από άλλου. Μόνο αυτά που είναι παραγόμενα στο δήμο μας, καθημερινά. Έχω ζητήσει να μην μένει ούτε ένα κιλό κάτω στο έδαφος. Αυτό διασφαλίζεται από τα έγγραφα που έκανα προς την αστυνομία να είναι παρούσα και να ελέγχει, όπως και τις υγειονομικές υπηρεσίες. Επίσης ζήτησα από τους Προέδρους του Τζίβα και του Θάνα να είναι παρόντες, όποτε θελήσουν να είναι εκεί και να ελέγχουν. Αν μείνει έστω κι ένα κιλό κάτω, εξουσιοδότησα όλους α προβούν αμέσως στο κλείσιμο αυτού του χώρου. Θα απαιτηθούν 3-4 μήνες. Εύλογα έχετε την ανησυχία ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Αυτό που εγώ σας δηλώνω ξεκάθαρα είναι ότι όταν συμπληρωθούν τα 4.800 τόνοι, παύει να υφίσταται μετά αυτός ο χώρος».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Στη συνέχεια, μίλησαν κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής που θα πάνε τα σκουπίδια.

Ο δικηγόρος και κάτοικος Θάνα Αναστάσιος Ψιμάρνης είπε προς το Δήμαρχο: «Θα καταστρέψετε όλο το προάστιο που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενο.

Με μία υπογραφή σας και χωρίς να ρωτήσετε κανέναν, πήρατε την απόφαση αυτή.

Μία κάνετε κίνηση να μην φέρετε ούτε μία σακούλα σκουπίδια, γιατί θα καταθέσουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.» (χειροκροτήθηκε)

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε προς το Δήμαρχο: «Εσείς που διατυμπανίζετε τη νομιμότητα, παρανομείτε. Τη μυρωδιά πως θα τη συλλέγετε;»

Ενώ, η Παναγιώτα Δογάνου είπε ότι «δεν θα δεχθούμε ούτε ένα σκουπιδάκι σε αρχαιολογικό χώρο. Υπάρχει κι άλλος δημοτικός χώρος, η Πλατεία Άρεως».

Ο κ. Νασιόπουλος ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Τζίβα είπε ότι «δεν ξεχνάνε τα δεινά που πέρασαν πριν από χρόνια με τους τσιγγάνους. Κακοποιηθήκαμε σαν χωριό και σαν κάτοικοι από τους τσιγγάνους. Σήμερα είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουμε για να αποφευχθεί αυτή η δραστηριότητα που θέλει να δημιουργήσει ο δήμος στην περιοχή μας. Γιατί όπως έγινε η Αγία Τριάδα σκουπιδότοπος, θα γίνει και το Τουρκοδένδρι.».

Ο κ. Σκλήφας, ως εκπρόσωπος του τοπικού διαμερίσματος Τζίβα, είπε ότι το χωριό έχει περιέλθει τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια με τους τσιγγάνους. Και η Αγία Τριάδα είναι στα διοικητικά όρια του Τζίβα. Παίρνουν τα σκουπίδια από την Ανατολή και τα πηγαίνουν προς τη Δύση. Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν χτυπάει ωραία σε ένα χωριό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ».
Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε και δεν ξέρω τι θα συμβεί. Και είναι αρχαιολογικός χώρος. Από εκεί περνάμε νερό και πίναμε. Δεν μπορούμε να μολύνουμε τα πάντα.»

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να μην συζητηθεί το θέμα!

Να μην συζητηθεί ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλή και υπέρ της συζήτησης ψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο κόσμος χειροκροτούσε ειρωνικά και φώναζε ειρωνικά μπράβο!
«Να πας τα σκουπίδια στο Κακούρι. Μην τολμήσετε να τα φέρετε τα σκουπίδια» φώναζε ο κόσμος.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Πρώτος μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης ο οποίος είπε ότι η πόλη δεν αντέχει μία νέα κρίση για τα σκουπίδια. Μην πάμε σε άλλα πειράματα. Μην ανοίγουμε άλλο πρόβλημα. Η περιοχή είναι ήδη ταλαιπωρημένη.»

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι «είμαστε η μονή παράταξη που είχαμε προβλέψει τι θα γίνει και τώρα δικαιωνόμαστε. Δεν άκουσα από τον κ. Σμυρνιώτη ούτε ένα ψήγμα αυτοκριτικής για αυτή την τεράστια αποτυχία στα σκουπίδια.

Να γίνει μεταφόρτωση σε νόμιμο χώρο. Ο χώρος που προτάθηκε αιφνιδίως δεν είχε ακουστεί ποτέ ούτε σε προηγούμενες κουβέντες. Το είδα από τα ΜΜΕ. Δεν είναι νόμιμος, δεν έχει τις αδειοδοτήσεις και είμαστε αντίθετοι να γίνει η μεταφόρτωση, διότι δεν πληρεί τους κανόνες τις νομιμότητας.»

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε προς τη δημοτική αρχή ότι «είστε μόνοι σας και δεν θα βρείτε κανένα σύμμαχο. Από το διαδίκτυο έμαθα για το Τζίβα. Έχω όλη την καλή διάθεση να σας πιστέψω αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε».

Ο Λάζαρης από τη Μαντινειακή Συμπολιτεία πρότεινε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, με μία καμπάνια σε όλους τους δημότες και να προχωρήσει η κομποστοποίηση.

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι τα σκουπίδια στους δρόμους είναι μέσο πίεσης για να δεχθούμε την ΤΕΡΝΑ και όποια άλλη λύση. Η μεταφόρτωση είναι το πρόσχημα για να δημιουργηθούν μόνιμοι χώροι. Λέμε κανένας ιδιώτης και ζητάμε κεντρικός δημόσιο σχεδιασμό.

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μετά από όλα όσα ακούστηκαν, ξεκίνησε η δευτερολογία του Δημήτρη Παυλή ο οποίος είπε: «Βάζετε εμένα να απολογηθώ για ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Τσιγγάνοι, Αγία Τριάδα και ό,τι άλλο. Είναι παράνομος χώρος στην Αγία Τριάδα.

Κάποια στιγμή προέκυψε ένταση ανάμεσα στο Δήμαρχο και σε κάτοικο που ξεπεράστηκε, με την παρέμβαση του Τάσου Κακλαμάνου.

«Σε ελάχιστες μέρες θα καθαρίσει ο τόπος. Δεν θα μείνει κάτω τίποτα» είπε.

Για να υπάρξει η αντίδραση κατοίκων: «Θα σας κόψουμε τα ποδάρια όποιος φέρει τα σκουπίδια, θα μείνει εκεί.»

«Δεν χρειάζεται περιβαλλοντική» είπε ο Δήμαρχος για να προσθέσει: «Έχουμε ανεύρει δύο χώρους του δημοσίου δωρεάν και θα προχωρήσουμε με δικές μας δυνάμεις».

Που είναι αυτοί οι χώροι, ρώταγε ο κόσμος χωρίς να δοθεί απάντηση. 

Γιουχαΐσματα στον Τυροβολά!

Δεν πρόλαβε να πάρει το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τυροβολάς (από το Θάνα) και άρχισαν τα γιουχαΐσματα τα οποία με την ώρα γίνονταν πιο έντονα.

Ο Τυροβολάς είπε ότι ουδέποτε με τους τσιγγάνους και τις χωματερές δεν πήραν θέση όσοι ήρθαν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν. Ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι εκεί δεν θα μένουν σκουπίδια και δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί να μείνουν.

Ένταση ανάμεσα σε Βόσνο και κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Όταν πήρε το λόγο και εξήγησε για ποιο λόγο πρέπει προσωρινά να πάνε τα σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι, υπήρξε ένταση με τον κόσμο να του φωνάζει ότι «εσύ πέταγες τα σκουπίδια στο Μαυρίκι». Αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αντιδημάρχου ο οποίος μίλησε για λάσπη και είπε ότι αν χρειαστεί θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Η περιοχή δεν αντέχει άλλο αλλά όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Ο χώρος είναι προσωρινός. Για 4 μήνες» είπε ο Αντιδήμαρχος ο οποίος τόνισε ότι ο ίδιος έχει κάνει αγώνες στο παρελθόν για το Τουρκοδένδρι και την Αγία Τριάδα, ενώ άλλοι ήταν απόντες.

«Άλλα μας είπες Βόσνο το μεσημέρι» φώναζε η Παναγιώτα Δογάνου και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

Τελικά, οι δημότες αποχώρησαν από την αίθουσα, αφού ολοκκληρώθηκε η συζήτηση, χωρίς να γίνει καμία ψηφοφορία και με τον Δήμαρχο Τρίπολης να επιμένει ότι τα σκουπίδια θα πάνε για 3-4 μήνες στο Τουρκοδένδρι.

5 σχόλια

  • ΤΟΥΡ
    ΤΟΥΡ Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 15:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.... ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ 300-500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!

  • λογική
    λογική Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 23:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάει γυρεύοντας ο νέος δήμαρχος!
    Πολύ το ευχαριστιέμαι! Το παίζει σκληρός αλλά "μόνος του σκάβει τον λάκκο του". Πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος για να αποφασίζει να χρησιμοποιήσει νέο χώρο (μη αδειοδοτημένο και ακατάλληλο χώρο) και να "τρώει" όλη την επίθεση από τους κατοίκους. Τη δική του εικόνα χαλάει.
    Θα έπρεπε να πάρει τον υφιστάμενο χώρο (μασημένη τροφή) για τον οποίο είχε "φάει" όλο το σ..... ο πρώην δήμαρχος και να βάλει το μυαλό του να δουλέψει για να βρει λύση για την κομποστοποίηση, ανακύκλωση, κλπ,κλπ την οποία και να εφαρμόσει όταν πια δε θα μπορούμε να μεταφέρουμε τα απορρίμματα στη Φυλή.
    Το μόνο που κάνει είναι να ανακατεύει τα πράγματα χωρίς να προχωράμε μπροστά. Μάλλον οπισθογυρίζουμε.
    Αλλά τι άλλο περίμενα από εκείνον?

  • Φώτης
    Φώτης Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 23:00 Σύνδεσμος σχολίου

    O Kος Τζιούμης ζητάει αυτοκριτική?
    Αυτός έχει κάνει δική του αυτοκριτική όταν επί Κοτσάνη πετάγανε συνέχει σκουπίδια στο πλάτωμα , ενώ τότε τρέχανε ευρωπαικά προγράμματα και έπρεπε να είχαν κάνει ολοκληρωμένες μονάδες διαχείρισης όπως έκανε όλη η Βόρεια Ελλάδα?
    Εξαιτίας της παράταξή σας κύριε Τζιούμη χάθηκε η ευκαιρία τότε για την Τρίπολη.
    Τώρα πέταξε το πουλάκι και καθόμαστε και τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

  • ΜΗΤΣΙΟΣ
    ΜΗΤΣΙΟΣ Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 22:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΙ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΙΟΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΙ !!!

  • 3town rapper
    3town rapper Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 21:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Είδατε που ασχολούνται όλοι με τα χωριά τώρα που ανέλαβε ο Παυλής; Άρχισε η ανάπτυξή τους!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...