Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (vd)

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (vd)
Αλλαγή σκυτάλης στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) στην Τρίπολη.  Μετά από 2,5 χρόνια ,σε μία λιτή και σύμφωνα με το καθιερωμένο τυπικό σε ανάλογες περιπτώσεις  εκδήλωση,  ο ταξίαρχος ιπτάμενος Ιωάννης Πουλόπουλος παρέδωσε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα τη Διοίκηση της 124 ΠΒΕ στον Σμηναγό Ιπτάμενο Χρήστο Γλυκό.

Η τελετή παράδοσης –παραλαβής πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο χώρο που τελούνται οι ορκωμοσίες της μονάδας, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, του Αρχηγού της ΔΑΕ, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Δήμου Τρίπολης και συγγενών των δύο διοικητών.

Ο κ. Πουλόπουλος μετά τις τελευταίες κρίσεις στο χώρο της Αεροπορίας μετατέθηκε στην Μετεωρολογική Υπηρεσία Αθηνών, ενώ αντίστοιχα ο κ. Γλυκός έρχεται από την Αθήνα και καλείται να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου του.

Μάλιστα στη διάρκεια της τελετής  παράδοσης –παραλαβής και στην ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης τόσο του παραδίδοντος όσο και του παραλαβόντος διοικητή έγινε ιδιαίτερη μνεία στην λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως διακλαδικού κέντρου, που ήταν ένα επιτυχημένο εγχείρημα, ανεξάρτητα αν στην πορεία, για καθαρά πρακτικούς λόγους, δεν μπόρεσε να συνεχιστεί να λειτουργεί. Και αυτό όπως ειπώθηκε έγινε γιατί οι ναύτες δεν μπορούσαν να εκπαιδευτούν σε ένα ορεινό μέρος.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν έχει εγκαταλειφθεί ως γενικότερη πρακτική στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε παράθεση δεξίωσης στη διάρκεια της οποίας έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση. 

Στο πρώτο βίντεο η τελετή παράδοσης –παραλαβής στην 124 ΠΒΕ.

Στο δεύτερο βίντεο η ανταλλαγή δώρων και οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες (κατά σειρά του αρχηγού της ΔΑΕ που δίνει και τα αντίστοιχα δώρα, οι  ευχαριστίες των δύο διοικητών, η ομιλία  του διοικητή του 11ου Συντάγματος Πεζικού, του εκπροσώπου των αποστράτων, της προέδρου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας,  η ανθοδέσμη στη σύζυγο του παραδίδοντος διοικητή και οι χαιρετισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη).

Ε.Τ. - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...