Menu
RSS
Πέμπτη, 02/10/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Υπόθεση θησαυρού στην Τρίπολη" - Αλήθειες και ... σενάρια επιστημονικής φαντασίας!

"Υπόθεση θησαυρού στην Τρίπολη" - Αλήθειες και ... σενάρια επιστημονικής φαντασίας!
Η είδηση για ανασκαφή ανεύρεσης θησαυρού στην Τρίπολη, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε ... σούσουρο σε όλη την Ελλάδα!
Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στην υπόθεση αυτή, που έχουν παρερμηνευθεί.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» ήταν στο δημοτικό συμβούλιο που τέθηκε αυτό το ζήμα και παρακολούθησε ΟΛΗ τη συζήτηση η οποία έγινε για το ζήτημα αυτό.
Αυτό που προκύπτει λοιπόν είναι ότι η ανασκαφή αν πάρει το τελικό «οκ» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Πάτρα), ΔΕΝ θα γίνει στην Πλατεία Άρεως, αλλά σε τμήμα του πάρκου της Πλατείας. Κατά συνέπεια, κανείς δεν θα σκάψει στην Πλατεία...
Αυτό υπογραμμίστηκε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, είναι ότι η ανασκαφή δεν αφορά την Πλατεία, αλλά την περιοχή ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και το Grand Chalet.
Να θυμίσουμε ότι την αίτηση κατάθεσε στο δήμο Τρίπολης ο κ. Βασίλειος Παπαλαμπρακόπουλος και το θέμα ήρθε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συναίνεση του Δήμου είναι απαραίτητη καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, ενώ πλέον –μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα φεύγει για την Πάτρα, αφού την οριστική άδεια ανασκαφής την εκδίδει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Εφόσον βρεθεί ... θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα.
Να σημειωθεί ότι εφόσον δοθεί οριστική άδεια, στην ανασκαφή «παρών» θα δώσουν η Τράπεζα της Ελλάδας, ένας αιρετός και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου (Κότσινας και Αλεξοπούλου), η αστυνομία και η επιτροπή της αποκεντρωμένης.
Αυτοί που θα κάνουν την ανασκαφή θα αποκαταστήσουν μετά το χώρο, ενώ στις επισημάνσεις που έκαναν τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάζαρης και Μπισιούλης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το σκάψιμο θα είναι 3Χ3 και δεν υπάρχει φόβος για τα δένδρα.

2 σχόλια

  • Στις Ποντικότρυπές σας!!
    Στις Ποντικότρυπές σας!! Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 22:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Που να βρεθεί η σοβαρότητα μωρέ, στους αρκουδιάρηδες?? Κατέστρεψαν την πόλη, σε μερικές.....γούβες θα κολλήσουν τώρα?

  • anonymoys
    anonymoys Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 20:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Δουλευόμαστε κ.κ. της Δημαρχίας; θα γεμίση η πλατεία ...τρύπες, όπως στο φαρ ουέστ όταν διαδίδονταν ότι βρέθηκε χρυσός. Λίγη σοβαρότης δεν βλάφτει!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...