Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δ. Παυλής βράβευσε εκπαιδευτικούς που θα κάνουν δωρεάν περιηγήσεις στο Πολεμικό Μουσείο (vd)

Ο Δ. Παυλής βράβευσε εκπαιδευτικούς που θα κάνουν δωρεάν περιηγήσεις στο Πολεμικό Μουσείο (vd)
Σκοπός να επεκταθούν οι περιηγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας
Από την 1 Ιανουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, κάθε Σαββατοκύριακο, από εθελοντές εκπαιδευτικούς της πόλης θα πραγματοποιούνται μετά τις 12 το μεσημέρι περιηγήσεις επισκεπτών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Π.Σκαλτσογιάννη και έγινε αποδεκτή τόσο από το ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, όσο και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Στόχος είναι η επέκταση των περιηγήσεων από εθελοντές εκπαιδευτικούς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης αλλά και της Τεγέας.
Θέλοντας να ευχαριστήσουν τις επτά φιλολόγους της πόλης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, σε μία λιτή εκδήλωση, το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής τους απένειμε τιμητικές βραβεύσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός σε κάθε τομέα, πολύ περισσότερο στον τομέα του πολιτισμού.
Χαρακτηριστικά ανέφερε “εσείς μας κάνετε προσιτή την ιστορική πραγματικότητα”. Ενώ επιπλέον ανακοίνωσε πως σχεδιάζουν να έχουν δυναμική παρουσία, ως δήμος, στο κομμάτι των επισκέψεων στα μουσεία, αφού από το νέο χρόνο θα μπορούν όσοι έρχονται στην περιοχή, να βλέπουν 10 συνολικά μουσεία τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια του δήμου, μιας και ο πολιτισμός, όπως τόνισε ο Δήμαρχος προσφέρει στην ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία.
Να τονίσουμε πως απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας που ελήφθη για τις περιηγήσεις των 30-40 λεπτών είναι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα των μουσείων, η οποία παραμένει δυστυχώς μικρή.
Βέβαια, όπως ειπώθηκε από τον Υπεύθυνο του Πολεμικού Μουσείου κ.Κρούσκο σιγά -σιγά και με την προβολή που έχει γίνει του Πολεμικού Μουσείου και εκτός πόλης, αυξάνονται οι επισκέπτες και κυρίως τα σχολεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση απονομής τιμητικών βραβεύσεων καθώς και βίντεο με τις δηλώσεις που έγιναν για την πρωτοβουλία αλλά και για τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου που χρονολογούνται από το 1821-1944  και πολλά εξ αυτών είναι προσφορά ιδιωτών ενώ τελευταία έγινε και μία προσφορά από την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

 

Πηγή - www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...