Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντικό έργο για τις πλημμύρες από το Δ.Τρίπολης κοντά στο γήπεδο του Αστέρα (vd)

Σημαντικό έργο για τις πλημμύρες από το Δ.Τρίπολης κοντά στο γήπεδο του Αστέρα (vd)
“Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει την περιοχή και θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια, αλλά και τώρα δεν είναι αργά. Είχαμε πρόβλημα κάθε χρόνο, γεμίζαμε νερό, γινόταν μία λίμνη”.
Αυτό ανέφερε ο κ.Πιτερός, επαγγελματίας της περιοχής για το έργο που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες από το Δήμο Τρίπολης -ΔΕΥΑΤ στην νοτιοανατολική περιοχή της Τρίπολης, κοντά στις γραμμές του τρένου και του γηπέδου του Αστέρα.
Ένα αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάζεται εξολοκλήρου από το Δήμο Τρίπολης – ΔΕΥΑΤ με μικρό κόστος και αναμένεται να προστατέψει την περιοχή από τα νερά και τις πλημμύρες που παρατηρούνταν κάθε φορά που έβρεχε.
Το έργο, όπως είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής που βρέθηκε στο σημείο που εκτελούνται τα έργα από τη ΔΕΥΑΤ, αφορά στην διοχέτευση των ομβρίων υδάτων, μέσα από την πόλη, από τον περιφερειακό μέχρι τη Βολιμή.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως το έργο αποτελεί συνέχεια άλλων αποστραγγιστικών έργων που υλοποιούνται στην πόλη, ενώ διευκρίνισε πως θα πρέπει και οι πολίτες να μην κλείνουν τα ρέματα και αν διαπιστωθεί πως έχει συμβεί αυτό, θα κληθούν οι πολίτες αυτοί να γκρεμίσουν τις όποιες κατασκευές έχουν κάνει και γενικότερα να αποδώσουν το χώρο που έχουν καταλάβει.
Επίσης ενημέρωσε πως προγραμματίζουν να βάλουν και αγωγούς- μεγάλους σωλήνες για την μεταφορά των υδάτων και την θωράκιση του έργου, αλλά αυτό θα γίνει σε δεύτερο στάδιο, ενώ επόμενο έργο είναι στην περιοχή του Μπασιάκου,  αλλά και στην περιοχή του Αγίου Νικόλα, καθώς και στη νότια πλευρά της πόλης (Θανιώτικο ρέμα)
Το έργο που υλοποιείται και είναι περίπου 1.200 μέτρα, στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης έχει ήδη δοκιμαστεί, αφού με τις βροχές που έχουν πέσει, το λιμνάζον νερό ήταν ελάχιστο σε σχέση με το παρελθόν και μάλιστα το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Όταν αυτό συμβεί η προστασία θα είναι πλήρης.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την αυτοψία του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και τις δηλώσεις που έγιναν από τον Δήμαρχο και τον εργοδηγό της ΔΕΥΑΤ κ. Κωνσταντόπουλο.

Πηγή - www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...