Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκινημένος ο κ. Τάσος Μπιρμπίλης - Μεγάλη η αγάπη του κόσμου για την ταινία "Οδό Χρονά 18" και το Μουσείο του!

Συγκινημένος ο κ. Τάσος Μπιρμπίλης - Μεγάλη η αγάπη του κόσμου για την ταινία "Οδό Χρονά 18" και το Μουσείο του!

Μία ταινία 30 λεπτών με τίτλο "Οδός Χρονά 18" ετοίμασε ο Φίλιππος Κωνσταντόπουλος παρουσιάστηκε στο φετινό Arcadia Screenings που θα γίνει από τις 21 ως τις 25 Φεβρουαρίου. 

Πρόκειται για μία ταινία που αφορά το ιδιωτικό μουσείο λαογραφίας του κ. Τάσου Μπιρμπίλη το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη.

Η ΥΠΌΘΕΣΗ

"Mε το που πατά ο επισκέπτης το πόδι του στο σπιτάκι της οδού Χρονά 18 τον συνεπαίρνει η ατμόσφαιρα του χθες . O κύριος Τάσος ακούραστος διηγείται τις ιστορίες του .Εξηγεί για κάθε αντικείμενο που με ευλάβεια πιάνει στα χέρια του , που το βρήκε, ποια ειναι η ιστορία του, και σε τι ηταν χρησιμο.
Στο σπίτι -μουσείο ο χρόνος σταματάει ,αρχίζει ο διάλογος με την ιστορία, τα αλλοτινά και τα σημερινά συνυπάρχουν σε έναν αέναο χορό, υπό τη μουσική υπόκρουση των κομπολογιών, και των χάλκινων ήχων.
Ο άνθρωπος χωρίς μέλλον είναι καταδικασμένος, αλλά και αυτός που ξεχνάει και δεν διδάσκεται από το παρελθόν είναι εξίσου χαμένος. Αυτος που ξέρει να δίνει αξία στο παρελθόν, ξέρει να δίνει αξία και στο μέλλον."

ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

"Με πόση συγκίνηση και χαρά, γεμίσατε την καρδιά μου ,όλοι εσείς που βρεθήκατε στην προβολή της ταινίας-αφιέρωμα σε μένα και το μουσείο μας. Είδα μια αίθουσα γεμάτη από κόσμο, γεμάτη από φίλους, αλλά και από ανθρώπους που για πρώτη φορά γνώριζα, να μου δείχνουν την αγάπη τους αλλά και να με τιμούν με την παρουσία τους. Κατάλαβα ότι όλο αυτό που τόσα χρόνια κάνω από μεράκι αλλά και από αγάπη για την πόλη μας και την παράδοσή μας ,έχει βρει ανταπόκριση.Ευχαριστώ τους συντελεστές γιατί δημιούργησαν αυτή την ταινία με αγάπη και σεβασμό σε μένα και το έργο μου και βγήκε ένα τέλειο αποτέλεσμα,που το χαρήκαμε όλοι,αλλά και μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τα αδέλφια και τα ανίψια μου που είναι πάντα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το μουσείο και με στηρίζουν.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους φίλους που έχουν προσφέρει κομμάτια από το παρελθόν τους,κομμάτια από την ζωή και οικογένειά τους και πλέον βρίσκονται στο Μουσείο μας. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι να έλθετε και να πιούμε το καφεδάκι μας, η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους και θα σας περιμένω με χαρά.

Ευχαριστώ και πάλι..."

Να είστε καλά όλοι σας!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...