Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό | Πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να αποκτήσουμε ανοσία; Δείτε την απάντηση του Καθηγητή Δημόπουλου!

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό | Πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να αποκτήσουμε ανοσία; Δείτε την απάντηση του Καθηγητή Δημόπουλου!

Την εκτίμηση ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι σε πολύ καλή τροχιά εξέλιξης, έκανε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (20/09) στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι τα εμβόλια θα προστατεύσουν τον έναν στους δύο πολίτες ενώ από τη στιγμή που θα αρχίσει ο εμβολιασμός, θα χρειασθεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για την απόκτηση ανοσίας.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι στόχος των επιστημόνων είναι η σημαντική μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας, μέσα σε διάστημα 4 έως 6 εβδομάδες, έως ότου δηλαδή επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες.

«Πρέπει να υπάρξει περιορισμός του κορονοϊού πριν μπούμε στο χειμώνα και πριν ξεκινήσουν οι άλλοι ιοί, όπως η γρίπη», τόνισε ο καθηγητής, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σκληρότερων μέτρων ή και τοπικών lockdown επεσήμανε ότι οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα κρίνουν τα εάν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

 

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε ότι η εφαρμογή της καραντίνας, στη χώρα μας, συνέβαλε στη μείωση των κρουσμάτων σε ποσοστό πάνω από 70%, ενώ το κλείσιμο των σχολείων κατά 10%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...