Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Αστράγαλος" - Το φυτό με τις μοναδικές ικανότητες - Γράφει η Μοναχή Αικατερίνη!

"Αστράγαλος" - Το φυτό με τις μοναδικές ικανότητες - Γράφει η Μοναχή Αικατερίνη!
ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ
ASTRAGALUS MEMBRANACEUS
Το φυτό είναι πολύ διαδεδομένο στην Κίνα, Κορέα, Μογγολία, Σιβηρία ....
Ανθίζει το καλοκαίρι και χρησιμοποιούνται οι ρίζες του, αλλά επιλέγονται ρίζες μόνο από φυτά ηλικίας 4-7 ετών.
Στην Κίνα θεωρείται ως τονωτικό.
Γενικά είναι φυτό προσαρμογόνο, βοηθά σε περιπτώσεις stress, είναι αντιυπερτασικό, αγγειοδιασταλτικό, μειώνει το ζάχαρο, άριστο αντιοξειδωτικό, ενισχύει την μνήμη, παράγει χόνδρο και έχει δράση διουρητική και νεφροπροστατευτική.
Μια σημαντική ενέργειά του είναι ότι αναπλάθει τους ιστούς και τους μύες.
Το χορηγούμε σε Papilloma virus 16, Herpes simplex 2 και Citomegalovirus.
Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), μελέτες in vitro και in vivo πιστοποίησαν ότι ο Αστράγαλος ο μεμβρανώδης , ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης σε κύτταρα καρκινοπαθών, είχε έντονη ανοσοδιεγερτική δράση και «επιδιόρθωσε» in vitro την λειτουργική ανεπάρκεια των κυττάρων Τ. Υπάρχουν ενδείξεις ότι άτομα με καρκίνο του μαστού ή του πνεύμονα μετά την χορήγηση Αστράγαλου μαζί με ένα συγκεκριμένο είδος Ligustrum αύξησε το όριο επιβίωσης λόγω της ενεργοποίησης των κυττάρων Τ.
Άλλες μελέτες προσδιόρισαν ότι το πολυσακχαριδικό τμήμα ήταν εκείνο που αύξησε την δράση της ιντερλευκίνης-2 και οδήγησε σε δράση τα κύτταρα Killer ενεργοποιημένα από τις λεμφοκίνες.
Επίσης το πολυσακχαριδικό τμήμα ανταγωνίστηκε τα συμπτώματα του δηλητηρίου της Κόμπρας σε πειραματόζωα. Πρόσφατα, πάντα κατά τον WHO, μία καινούργια γλυκάνη oνομαζόμενη Amem-P, που απομονώθηκε από τον Astragalus membranaceus απέδειξε, ότι ισχυροποιεί το δικτυοενδοθηλιακό σύστημα. Δεν παραβλέπουμε όμως και την καρδιολογική ισχύ του βοτάνου. Αναλυτικότερα, βελτιώνεται η λειτουργία της αριστεράς κοιλίας και των στεφανιαίων. Σε 43 ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου,πράγματι, βελτιώθηκε η λειτουργία της αριστεράς κοιλίας. Άλλη μελέτη σε 92 ασθενείς με ισχαιμία, έδειξε βελτίωση του ECG (p<0,05).
Επίσης η χορήγηση του Αστραγάλου σε 1.000 άτομα μείωσε τον χρόνο της πορείας του κρυολογήματος αλλά έδρασε και προληπτικά. Έδωσε κλινικά σημαντικά ανοσοδιεγερτικά αποτελέσματα και αύξησε τις IgM, IgE & AMPc. Επίσης ενεργοποιεί την παραγωγή Ιντερφερόνης, και μέσω αυτής, φέρει αποτελέσματα στις μυοκαρδίτιδες από Coxsackie virus B2.
Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε βεβαίως και τις αντιϊκές ικανότητές του, αλλά και την προστασία του ήπατος από τετραχλωράνθρακα και από την επιθετικότητα ορισμένων αντικαρκινικών μειγμάτων. Η χρήση του μαζί με Φασκόμηλο, βελτιώνει την πυλαία υπέρταση σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος και προστατεύει από την ίνωση.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυξάνει την κινητικότητα του σπέρματος, και είναι άριστο για άτομα HIV+. Η ρίζα του φυτού εμποδίζει την ανάπτυξη αναρίθμητων βακτηρίων όπως: Σταφυλόκοκκος, Στρεπτόκοκκος, Πνευμονιόκοκκος.....
Χορηγείται με σύνεση, μόνο για λίγες εβδομάδες, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα αντίθετα από τα προσδοκόμενα, και απαγορεύεται σε «μεταμοσχευμένους» ασθενείς ή σε άτομα με αυτοάνοσα.
+ Αικατερίνα Κανέλλου Μοναχή
Ιατρός Φυτοθεραπευτής
• Μέλος S.I.Fit του Πανεπιστημίου της Siena
• Μέλος ASSIRI
Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου-Καλτεζών
22027 Κάτω Ασέα - Τηλ: 27910-23535
www.monikaltezon.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...