Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Με χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ θα ολοκληρωθεί το ψυχιατρικό τμήμα!

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Με χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ θα ολοκληρωθεί το ψυχιατρικό τμήμα!
Την ένταξη της Πράξης «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ Ψ.Τ. ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ Ψ.Τ. ΠΑΙΔΩΝ/ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ¨Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ¨/Β΄ΦΑΣΗ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» (νέο ΕΣΠΑ) υπόγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» δημοσιεύει όλες τις λεπτομέρειες.
Το συνολικό κόστος της πράξης είναι 2.029.337,80.
Πρόκειται για έργο phasing σε δύο διακριτές φάσεις. Αντικείμενο της πράξης είναι η κατασκευή προσθήκης κατ' επέκταση νέας πτέρυγας για την εγκατάσταση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ δυναμικότητας 42 κλινών.
Το νέο τμήμα θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ενώ θα έχει την δυνατότητα, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, να λειτουργεί αυτόνομα με ιδιαίτερες εισόδους στα επιμέρους τμήματά του και ιδιαίτερο περιβάλλοντα χώρο και οδούς προσπέλασης.
Η μονάδα περιλαμβάνει τμήμα Ενηλίκων και τμήμα Παιδιών και Εφήβων και εκτείνεται σε τρεις στάθμες υπογείου, ισογείου και α' ορόφου.
Στο υπόγειο τοποθετούνται οι βοηθητικές χρήσεις Η/Μ χώρων και αποθηκών.
Στο ισόγειο χωροθετείται το τμήμα εφήβων-παιδιών, η είσοδος του τμήματος ενηλίκων, το Νοσοκομείο ημέρας και τα Οξέα – Επείγοντα περιστατικά, ενώ ο προαύλιος χώρος και τα αίθρια θα διαμορφωθούν κατάλληλα για την ασφαλή διημέρευση των ασθενών.
Στον όροφο τοποθετείται το τμήμα ενηλίκων.
Η οργάνωση των λειτουργιών του συγκροτήματος εξυπηρετείται από τέσσερεις διακεκριμένες εισόδους στο επίπεδο του ισογείου που οδηγούν στα αντίστοιχα τμήματα.
Στο φυσικό αντικείμενο Β' ΦΑΣΗΣ της Πράξης, περιλαμβάνονται:
1ο Υποέργο: Υπολειπόμενες εργασίες που δεν εκτελέσθηκαν στην Α΄ Φάση της εργολαβίας, σύμφωνα με το αρχικό συμβατικό αντικείμενο και τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), με έναρξη πληρωμών την 27η εντολή πληρωμής και εντεύθεν.
Οι εργασίες της Β΄ φάσης που περιλαμβάνονται στην αρχική σύμβαση και στον 1ο ΑΠΕ, προκύπτουν ως υπολειπόμενες / ανεκτέλεστες κατά την Α΄ φάση (δηλ. μέχρι την 26η εντολή πληρωμής / 26η πιστοποίηση εργασιών), με βάση τις ανωτέρω αναφερόμενες εργασίες που εκτελέσθηκαν κατά την Α΄ φάση, ως ποσοστό %, ανά κατηγορία εργασιών, τόσο επί της αρχικής σύμβασης όσο και του 1ου ΑΠΕ.
Αναλυτικότερα και ανά υποκατηγορία εργασιών, οι υπολειπόμενες / ανεκτέλεστες κατά την Α΄ φάση εργασίες, που περιλαμβάνονται στην αρχική σύμβαση και στον 1ο ΑΠΕ, είναι αυτές που δεν πιστοποιήθηκαν μέχρι και την 26η πιστοποίηση εργασιών και επομένως δεν πληρώθηκαν με την 26η εντολή πληρωμής και προκύπτουν από την αφαίρεση, ανά υποκατηγορία εργασιών, από την αρχική σύμβαση και τον 1ο ΑΠΕ των εκτελεσθεισών εργασιών της Α΄ φάσης όπως προσδιορίσθηκαν.
Επίσης στην Β΄ φάση του έργου περιλαμβάνονται και οι εργασίες του 2ου Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) στο σύνολό τους.
Ειδικότερα ο 2ος ΑΠΕ περιλαμβάνει τις ακόλουθες συμπληρωματικές, της αρχικής σύμβασης και του 1ου ΑΠΕ, εργασίες:
Μετατροπή δυο θαλάμων νοσηλείας σε θαλάμους αυξημένης φροντίδας, εξωτερικός φωτισμός με σώματα led, προσθήκη σχαρών οδεύσεων καλωδίων σε κεντρικούς διαδρόμους κτιρίων του υπογείου, τοποθέτηση διαφραγμάτων παράκαμψης εναλλακτών ΚΚΜ, σύστημα access control, σύστημα ανίχνευσης στάθμης θορύβου στους θαλάμους, πάγκοι στάσεων και πληροφοριών, ιστοί σημαίας, τροποποίηση προστατευτικών επενδύσεων σε δάπεδα και τοίχους στα ήσυχα δωμάτια, εφαρμογή θερμοπρόσοψης – κλιματισμού – θέρμανσης στο διακτιριακό διάδρομο και το κλιμακοστάσιο, αντικατάσταση των μετασχηματιστών παλαιού τύπου με νέου τύπου χαμηλών απωλειών, φωτισμός δώματος, επέκταση δικτύου κλήσης αδερφής στα WC ΑμΕΑ και αντίστοιχες τροποποιήσεις στον εξοπλισμό τους, μετατροπή συμβατικών WC θαλάμων νοσηλείας σε WC ΑΜΕΑ, τοποθέτηση δικτύων ασθενών ρευμάτων και εξοπλισμού στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, τοποθέτηση υδροκούδουνου στο δίκτυο Π.Φ. και αντικατάσταση συμβατικών αναμεικτήρων στους λουτήρες ασθενών από εντοιχισμένους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...