Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Tι είναι η πλατυποδία; Υπάρχει λύση;

Tι είναι η πλατυποδία; Υπάρχει λύση;
Η πλατυποδία είναι η ελάττωση ή και η εξάλειψη της ποδικής καμάρας. Η πλατυποδία μπορεί να προκαλεί λίγα ή καθόλου προβλήματα στους ανθρώπους που την εμφανίζουν. Ωστόσο, σε άλλους, η πλατυποδία μπορεί να προκαλέσει πόνο που καθιστά την κίνηση ή την ορθοστασία δύσκολη.Τα άτομα με πλατυποδία παρουσιάζουν κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα:
·         Πέλματα που κουράζονται εύκολα ή πονάνε μετά από πολύωρη ορθοστασία.
·         Δυσκολία στο να στέκονται στα δάχτυλα του ποδιού, στην κίνηση της πτέρνας ή στη μέση του πέλματο.
·         Πόνο στη πτέρνα ή στην καμάρα ή οίδημα κατά μήκος του εσωτερικού του πέλματος.
·         Ανικανότητα στην άσκηση ή στα αθλήματα λόγω πόνου στο πέλμα.
·          Πόνο στο πέλμα και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Περίπου μισοί από τους ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα εμφανίζουν παραμόρφωση στο πέλμα που πάσχει από πλατυποδία, η οποία χειροτερεύει. 
Η χρήση των εξατομικευμένων πελμάτων ειδικής κατασκευής της PELMAALALYSIS, που κατασκευάζονται  έπειτα από την εξέταση του πελματογραφήματος συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση του πόνου στα άτομα με πλατυποδία, καθώς επίσης και στα άτομα που έχουν έντονη αθλητική δραστηριότητα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.τ.λ) ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμού.
Καλέσετε στον επίσημο συνεργάτη για την Αρκαδία κυρία Σταυρούλα Τασιγιαννάκη Φυσιοθεραπεύτρια στα τηλέφωνα 2710.242348 ή 6973.032417 ή επισκεφτείτε από κοντά το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης στην οδό Ελ.Βενιζέλου 25, 3ος όροφος στην Τρίπολη.
Δείτε ακόμα: 

Πόνος στα πόδια όταν περπατάτε ή είστε όρθιοι; Αυτή είναι η λύση! (εικόνες)

  • Πόνος στα πόδια όταν περπατάτε ή είστε όρθιοι; Αυτή είναι η λύση! (εικόνες)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η πελματογράφηση είναι μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων.

Κάθε πόδι μπορεί να έχει μικρές ή μεγάλες αποκλίσεις από την ορθή ανατομική του θέση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται ολόκληρο το κάτω άκρο και κατ' επέκταση να δημιoυργεί τραυματισμούς και κακώσεις στο ίδιο το πόδι, το γόνατο, ακόμα και στην σπονδυλική στήλη.

Φυσικά το παραπάνω πρόβλημα το επιβαρύνουν η παχυσαρκία, η πολύωρη ορθοστασία και τα παπούτσια, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι στενά, ψηλά και δεν υποστηρίζουν σωστά το



πέλμα.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορούμε να ανακαλύψουμε και να διαγνώσουμε με την πελματογράφηση είναι :

§  Πλατυποδία,

§  Κοιλοποδία (υψηλή καμάρα), 

§  Ανισοσκελία , 

§  Βλαισό μεγάλο δάκτυλο, 

§  Μεταταρσαλγία, 

§  Πελματιαία απονευρωσίτιδα, 

§  Υπερπρηνισμός, 

§  Διαβητικό πόδι,

§  Αθλητικές κακώσεις, 

§  Ανισοσκελία,

§  Παιδικό πόδι,

§  Άκανθα πτέρνας,

§  Νευρίνωμα Morton,

§  Αγγειοπάθεια ποδιών.κτλ.
afisa teliko 2


 Αυτές μπορούν όχι μόνο να προσδιορισθούν αλλά και να δοθεί διάγνωση ως προς την βαρύτητα τον τύπο, την μορφή, τον βαθμό και την κατανομή των πιέσεων και να σχεδιαστεί η θεραπεία τους.

Η εξέταση του πελματογραφήματος είναι ωφέλιμη σε κάθε ηλικία.  Ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά όπου το πέλμα τους συνεχώς αναπτύσσεται φορώντας τους κατάλληλους πάτους βελτιώνουν συνεχώς το περπάτημα τους και αυτό    μπορείτε να το παρακολουθείτε επαναλαμβάνοντας την εξέταση κατά περιόδους και να βλέπετε την βελτίωση τους.

Η διόρθωση και η πρόληψη όλων των παραπάνω προβλημάτων γίνεται με την κατασκευή ειδικών ορθωτικών πελμάτων, τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά για εσάς.

Η επιλογή τους γίνεται ανάλογα με τα αποτελέσματα του πελματογραφήματος, την ηλικία, το βάρος, τiς δραστηριότητες, και τiς ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το ζεύγος πελμάτων που κατασκευάζεται είναι εξατομικευμένο για κάθε πόδι και φορώντας το μετατρέπει το κάθε υπόδημα σε ανατομικό.

Δώστε λύσεις στις παθήσεις των ποδιών σας & του μυοσκελετικού συστήματος με τον πελματογράφο!

Τα Οφέλη
  • Eξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν περπατάτε.
  • Kαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
  • Διευκόλυνση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων.
  • Eλάττωση της μυϊκής κούρασης.
Η εξέταση του πελματογραφήματος διαρκεί 30 λεπτά και μετά από 2 ήμερες οι εξατομικευμένοι πάτοι έρχονται στο σπίτι σας με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς.

Καλέσετε στον επίσημο συνεργάτη για την Αρκαδία κυρία Σταυρούλα Τασιγιαννάκη Φυσιοθεραπεύτρια  στα τηλέφωνα 2710.242348 ή 6973.032417 ή επισκεφτείτε από κοντά το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης στην οδό Ελ.Βενιζέλου 25, 3ος όροφος στην Τρίπολη.

Δείτε επίσης: Δώστε λύσεις στις παθήσεις των ποδιών σας & του μυοσκελετικού συστήματος με τον πελματογράφο!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...