Menu
RSS
Τετάρτη, 20/06/2018
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Εργοστάσιο στην Τρίπολη σχεδιάζει ο Σταύρος Δέμος – Θα είναι έτοιμο μέσα στο 2018!

Εργοστάσιο στην Τρίπολη σχεδιάζει ο Σταύρος Δέμος – Θα είναι έτοιμο μέσα στο 2018!
Μία πολύ θετική είδηση είδες το φως της δημοσιότητας και αφορά άμεσα την Τρίπολη. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την τοπική οικονομία, σε μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και ανεργίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα fpress.gr, ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας Demo κ. Σταύρος Δέμος (με καταγωγή από το Πικέρνι), σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στην Τρίπολη μέσα στο 2018!
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Δέμος δεν άνοιξε τα χαρτιά του, στην πρόσφατη βράβευση του, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, εξέφρασε όμως την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρκαδία.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ FPRESS.GR
 

Στην Ελλάδα της κρίσης, της αποβιομηχάνισης και της ατελείωτης «δίψας» για νέες επενδύσεις, η «είδηση» της δημιουργίας ενός καινούργιου εργοστασίου μόνο θετικής υποδοχής μπορεί να τύχει. «Σταθμός» η Τρίπολη και επενδυτής η φαρμακευτική εταιρεία DEΜΟ. Η «δουλειά» θα έχει τελειώσει το 2018 και εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο ύψους 35 εκατ. ευρώ που έχει εκπονήσει η εταιρεία

Στη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στην Τρίπολη προχωρά η φαρμακευτική εταιρεία Demo, επενδύοντας περί τα 6 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018, εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος των 35 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία και στο οποίο περιλαμβάνεται και η δημιουργία της 4ης μονάδας παραγωγής στην περιοχή του Κρυονερίου που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας.

Μέσω των νέων επενδύσεων, η εταιρεία Demo επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών της, οι οποίες στηρίζουν συνολικά τη δραστηριότητά της τα τελευταία χρόνια. Όπως μάλιστα έχει τονίσει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Δέμος, η εξαγωγική δυναμική της ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά πέρυσι, καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών έφτασε στο 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (81%) να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία το 2015 πέτυχε κύκλο εργασιών 123,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περίπου 19 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 135 εκατ. ευρώ. Επιδιώκεται δε οι συνολικές εξαγωγές να φτάσουν στην 5ετία στα 150 εκατ. ευρώ, με το συνολικό τζίρο να φτάνει στα 210 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τις επενδύσεις, ήδη από την άνοιξη του 2016 η εταιρεία παρέλαβε νέες μηχανές με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες (μηχανή Πλαστικών Αμπουλών και Λυοφιλοποιητές), ενώ τον επόμενο μήνα νέα μηχανήματα έρχονται να συμπληρώσουν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό στις γραμμές πενεμών και κεφαλοσπορινών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, στην επιτυχία και στη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της Demo έχει συμβάλει το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας που παρακολουθεί όλες τις παραγωγικές και ελεγκτικές δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας την αυστηρή συμμόρφωση της εταιρείας ως προς τα διεθνή εφαρμοζόμενα πρότυπα. Το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης αναπτύσσει 8 με 10 νέα προϊόντα κάθε χρόνο, ενώ σήμερα η Demo παράγει 1.500 σκευάσματα. Επίσης η εταιρεία Demo αναπτύσσει σημαντικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και η πιο πρόσφατη είναι η συνεργασία της με το Χαμόγελο του Παιδιού. Η συνεργασία αυτή αφορά τη «σήμανση» όλων των ορών που παράγει η Demo και οι οποίοι βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία, με το σήμα του Χαμόγελου του Παιδιού, ως μία προσπάθεια ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινημένος ο κ. Σταύρος Δέμος που τιμήθηκε στην Αρκαδία - Η φαρμακοβιομηχανία Demo απασχολεί σήμερα 850 εργαζομένους! (vd)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...