Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στα "θαλάσσια σύνορα" της Γορτυνίας...

Στα "θαλάσσια σύνορα" της Γορτυνίας...
 
Τα στελέχη της ΝΔ που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Γορτυνία έχουν κάθε λόγο να χαίρονται από τα αποτελέσματα της περιοδείας τους. Μπόρεσαν να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τα..."άλματα προόδου" που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Γορτυνία, όπως άλλωστε αναμένεται να καταγραφούν το επόμενο διάστημα και στα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ως επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφθηκε τη Γορτυνία, προφανώς θα δέχτηκε την "επιβράβευση" των κατοίκων, οι οποίοι εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται έντονα για την έλλειψη αστυνόμευσης και την εκτίναξη των κρουσμάτων παραβατικότητας. Τα πάλαι ποτέ πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα συγχωνεύτηκαν, άλλα καταργήθηκαν, ενώ τη θέση τους πήρε για τα μάτια του κόσμου ο θεσμός του "τοπικού αστυνομικού".
Η ανεπάρκεια του κράτους στο νευραλγικό τομέα της ασφάλειας των πολιτών δεν μπορεί να καλυφθεί με μέτρα, όπως η πρόσληψη ιδιωτών αστυνομικών (σεκιουριτάδων) ή ο κατακλυσμός της περιοχής από κάμερες παρακολούθησης, κάτι που ζήτησαν στο παρελθόν φορείς και σύλλογοι της Γορτυνίας. Η ανασφάλεια των κατοίκων θα διογκώνεται όσο εντείνεται η ερημοποίηση και η εγκατάλειψη της περιοχής. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία δε θέλουν να αλλάξουν ούτε οι κυβερνώντες αλλά ούτε και οι τοπικές αρχές.
Βλέποντας τα κυβερνητικά στελέχη να περιοδεύουν στη Λίμνη του Λάδωνα, στα "θαλάσσια σύνορα" της Γορτυνίας, ο νους μας πηγαίνει συνειρμικά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Εκεί όπου το τελευταίο διάστημα οξύνεται η τουρκική προκλητικότητα μέσω της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, πυροδοτούμενη κι από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι νέες ορολογίες που εισήχθησαν στο πολιτικό λεξιλόγιο ("Turkagean" και "ενιαία νατοϊκή επικράτεια"), οι οποίες ουσιαστικά αμφισβητούν τα σύνορα στην περιοχή. Επιχειρείται να διαμορφωθεί το έδαφος για έναν οδυνηρό συμβιβασμό, που θα προωθήσει τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Η άρση του βέτο της Τουρκίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της Σουηδίας και της Φινλανδίας έγινε με αντάλλαγμα - εκτός των άλλων - και τη συμμετοχή της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΚΕΠΠΑ (Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας) και της PESCO (Μόνιμης Διαρθρωμένης Στρατιωτικής Συνεργασίας), επεκτείνοντας το ρόλο της τουρκικής αστικής τάξης εντός της ΕΕ, εκτός από το ΝΑΤΟ.
Παρόλες αυτές τις εξελίξεις, η ευχάριστη είδηση των ημερών ήρθε από το Αιγαίο. Η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις του αριστούχου Ιρανού μαθητή - πρόσφυγα, ο οποίος έφτασε πριν τρία χρόνια με βάρκα στη Μόρια διωγμένος από τη χώρα του, δείχνει πως υπάρχει ελπίδα.
Κι αυτή η ελπίδα μπορεί να προέλθει μόνο από τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά, χτίζοντας με καρτερικότητα την ειρήνη και τη φιλία των λαών.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 2/7/22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...