Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Γορτυνία γύρω από το στιχερό*

Η Γορτυνία γύρω από το στιχερό*
 
Μπορεί η αναβίωση του αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο να έγινε viral στις τηλεοπτικές εκπομπές και το διαδίκτυο, εμένα όμως, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω για το αλώνισμα είναι η πρώτη φορά που έμαθα για το στιχερό.
Ήταν ένα βράδυ, όταν σε μια χαλαρή πολιτική συζήτηση στο σπίτι, ο πατέρας μου είπε τη φράση "είναι δύσκολο να πάει κανείς πέρα από το στιχερό...". Και είχε δίκιο. Όσο περισσότερες ανάγκες δημιουργούν στον κόσμο, τόσο πιο πολύ δεμένο τον έχουν στο "στιχερό" και δεν τον αφήνουν ούτε να σκεφτεί, πόσο μάλλον να αντιδράσει.
Το διαπιστώνω αυτές τις μέρες, λίγο πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές στη Γορτυνία, όπου οι δύο ανταγωνιστές της τοπικής διαχείρισης κάνουν το παν για να δέσουν στο στιχερό της κάλπικης εκλογικής τους αντιπαράθεσης όσους περισσότερους μπορούν. Λες και οι Γορτύνιοι ξεχνούν και δεν έχουν βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τη δημογραφική και αναπτυξιακή καθήλωση που γνώρισε η Γορτυνία τόσο επί διοίκησης Μέγα όσο κι επί δημαρχίας Κούλη.
Δε χρειάζεται να είναι κανείς βαθύς γνώστης των δημοτικών πραγμάτων στη Γορτυνία για να συμπεράνει ότι τα άλογα που καλπάζουν στο αλώνι του δήμου, οι δύο παρατάξεις (Μέγα και Κούλη) που διοικούν διαδοχικά τη Γορτυνία επί σχεδόν 15 χρόνια, κινούνται γύρω από το στιχερό της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία αλωνίζει ερήμωση και εγκατάλειψη. Όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν, δεν μπορούν.
Ας μη ζορίζονται λοιπόν, τόσο πολύ όλοι εκείνοι που θέτουν στα καφενεία το ψεύτικο δίλημμα Κούλης ή Μέγας, γιατί οι Γορτύνιοι δεν "τρώνε σανό".
Αλωνάρης είναι ο ίδιος ο λαός και μόνο αυτός μπορεί να κάνει με την ψήφο του τη διαφορά. Ενισχύοντας αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση, διεκδικώντας έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο. Γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να κινηθούμε δίχως άλλη καθυστέρηση πέρα από το στιχερό της μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
υπ. δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας
με τη Λαϊκή Συσπείρωση
*στιχερός: γερό ξύλο, συνήθως από πουρνάρι, μπηγμένο καλά στο χώμα, από το οποίο δένονταν τα άλογα για το αλώνισμα

2 σχόλια

  • Γιώργος
    Γιώργος Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 17:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Λογικό να ερημώνει η Γορτυνία λέει ο άλλος σχολιαστής... Μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω . Ας δυναμωσει το ρευμα ανάσχεσης της πτωσης της Αρκαδίας και δη της Γορτυνίας. Ειδάλλως σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχει καν ο δήμος. Στην καλύτερη θα συνενωθεί με Μεγαλόπολη. Ας το σκεφθούν όλοι αυτο

  • Gortynia Amartia
    Gortynia Amartia Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 14:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Χαχαχαχαχαχα. Πρώτον ο Μέγας δεν ήταν ποτέ δήμαρχος, αλλά αντιδήμαρχος. Δεύτερον λογικό να ερημώνουν τα χωριά αφού κανένας γονέας δεν θα πήγαινε τα παιδιά του. Ούτε εσύ ο ίδιος θα πήγαινες στην Γορτυνία να κάνεις οικογένεια. Τρίτον το κόμμα σου καλό είναι να ξεκολλήσει από το 1920.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...