11 χρόνια από τη δολοφονία του Φύσσα, επιτακτικό καθήκον ο διαρκής αγώνας ενάντια στον ναζισμό και το φασισμό

Σαν σήμερα, πριν 11 χρόνια, νεοναζιστές δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα.
Διότι οι νεοναζιστές, απόγονοι αυτών που αιματοκυλισαν την ανθρωπότητα, μισούν οποιονδήποτε διαφορετικό, φυλετικά, εθνοτικά, συμπεριφορικά.
Μισούν τον κάθε αδύναμο.
Μισούν όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ανθρώπων.
Εμφανίζονται εκεί που νοσούν οι κοινωνίες: παράλληλα με τη φτώχεια, την αμάθεια, την έλλειψη μόρφωσης, την εξαθλίωση.
Μετά από τη δολοφονία αυτή, ο Ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε και απομόνωσε το ναζισμό στην πολιτική ζωή, με την Αριστερή στροφή στις πολιτικές.
Για άλλα μια φορά η Ελλάδα, αν και συρόμενη στα μνημόνια της οικονομικής κρίσης, έδειξε το δρόμο για τη δημοκρατία και την απελευθέρωση.
Χρέος κάθε δημοκρατικού και σκεπτόμενου πολίτη να γνωρίζει την Ιστορία και να μπορεί να κατανοήσει τις ερμηνείες που δίνουν οι στοχαστές που αποκωδικοποιούν τις αιτίες των γεγονότων.
Γιατί λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Ποτέ ξανά άνοδος του φασισμού στη χώρα μας.
Τρίπολη, 18-09-2024
Γεώργιος Φαράντος
μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Γεώργιος Φαράντος
μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σχετικά Άρθρα
- Ένας χρόνος λειτουργίας UniStart Hubs – Έμπρακτη υποστήριξη σε περισσότερες από 100 επιχειρήσεις!
- Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Επόμενη συνεδρίαση στις 23 Σεπτεμβρίου 2025
- Ρομά μόλις 7 ετών ... αρχηγός συμμορίας στην Πάτρα (vd)
- Η ΠΑΕ Αστέρας για την απώλεια του Τάκη Μπράβου
- Αστέρας AKTOR | Επιστρέφει ο Alagbe, εκτός ο Gioacchini για Βόλο