Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκληματική ομάδα τσιγγάνων που λήστευε ηλικιωμένους εξάρθρωσε η αστυνομία στην Αρκαδία

Εγκληματική ομάδα τσιγγάνων που λήστευε ηλικιωμένους εξάρθρωσε η αστυνομία στην Αρκαδία

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε οικίες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Συνελήφθησαν, προχθές (16-9-2013), στην Τρίπολη Αρκαδίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 36, 24, 28 και 27 ετών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα ένα (1) άτομο, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και τεχνικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του 2012, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, με διαφορετικές  συνθέσεις κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών σε οικίες:

Την 6-8-2012 πρώτες πρωινές ώρες, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή βίας, της αφαίρεσαν χρήματα.

Την 18-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Ελληνικό Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν χρήματα.

Την 11-8-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Θάνα Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή βίας, τους αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα και κοσμήματα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις -3.650- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και σε οικίες τους συνολικά και κατέσχεσαν:

Ένα (1) περίστροφο.

Σαράντα δύο (42) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.

Δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...