Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο έλεος των διαρρηκτών η Κερασιά – Με όπλα στο προσκεφάλι τους κοιμούνται οι κάτοικοι!

Στο έλεος των διαρρηκτών η Κερασιά – Με όπλα στο προσκεφάλι τους κοιμούνται οι κάτοικοι!

Κατά καιρούς, το «Καλημέρα Αρκαδία» έχει αναδείξει το πρόβλημα με τις κλοπές και τις διαρρήξεις σε χωριά της Αρκαδίας, ειδικά σε περιοχές που η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη.

Στο σημερινό άρθρο θα αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό Κερασιά, το οποίο –όπως μας ενημερώνει ο Άρης Κολλιτζογιαννάκης - είναι στο έλεος των διαρρηκτών, αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί 11 διαρρήξεις σε σπίτια τα οποία τα περισσότερα βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο του χωριού.

Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν την προηγούμενη εβδομάδα του αριθμού των κλεμμένων σπιτιών.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναστατωμένοι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Σταδίου Τεγέας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς κ. Χρήστο Βελισσάρη, οι διαρρήκτες έχουν κλέψει μέχρις στιγμής κουβέρτες, κουτάλια, πιρούνια, μηχανήματα, φρέζες, λάδια, αλυσοπρίονα, τηλεοράσεις, μέχρι και τουφέκια.

Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών των σπιτιών οι οποίοι είτε μοιράζουν τον χρόνο διαμονής στο όμορφο χωριό της Σκυρίτιδας, τον χειμώνα και το καλοκαίρι, είτε επισκέπτονται το χωριό μόνο το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος κλοπής των σπιτιών είναι σχεδόν πανομοιότυπος.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Βελισσάρης, έδειξε στους Αστυνομικούς όλα τα σπίτια που βρίσκονται στο έλεος των διαρρηκτών.

Οι συστάσεις των Αστυνομικών, σύμφωνα με τον κ. Βελισσάρη, αφορούσαν την ειδοποίηση  των ιδιοκτητών των σπιτιών, κάτι το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι αρκετά αναστατωμένοι συζητούν συνέχεια το θέμα, ενώ σχεδόν οι περισσότεροι κοιμούνται χωρίς να αποτελεί υπερβολή, έχοντας στο πλευρό τους κυνηγετικά όπλα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του χωριού, αντιμετωπίζουν τόσο σημαντικό πρόβλημα, καθώς ανάλογο κρούσμα επιθέσεων είχε συμβεί και πέρσι πριν το καλοκαίρι. Τότε οι διαρρήκτες αφού έμπαιναν στα σπίτια, έτρωγαν, κοιμόντουσαν και έφευγαν. Και τότε όπως και τώρα, είχε ειδοποιηθεί σύμφωνα με τον κ. Βελισσάρη το Αστυνομικό Τμήμα Σταδίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...