Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ΝΔ μπορεί να δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας με απαρέγκλιτο όμως όρο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Η ΝΔ μπορεί να δώσει ανοχή σε μια
κυβέρνηση μειοψηφίας με απαρέγκλιτο όμως όρο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ να κατηγορεί ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως με τα όσα ζητά οδηγεί τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, εξήγησε στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι τους οποίους έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση.

p>Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα πως είναι διατεθειμένος να δώσει ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, με απαρέγκλιτο όμως όρο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά με την επιστολή που έστειλε στους δανειστές μας έθεσε για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: την ανάγκη αλλαγών και τροποποιήσεων στην οικονομική πολιτική ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία, αυτό δηλαδή που, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ως πρόσφατα πολλοί έλεγαν πως δεν γίνεται. Μάλιστα όπως είπε με την αποδοχή της επιστολής του από τους δανειστές αυτό έγινε κεκτημένο.

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής. Αυτή τη στιγμή σε αυτά τα δυο αιτήματα τα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον πως «με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού».

Ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρόταση του κ. Τσίπρα να αποσύρει την υπογραφή του τονίζοντας πως «δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, «μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας και αυτό δεν πρόκειται να το κάνω».

Δείχνοντας το δρόμο για τις κάλπες ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως η προσπάθεια της ΝΔ είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα και να οδηγηθεί η Ελλάδα μέσα από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σε πορεία ανάπτυξης. «Γιατί είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει σχέδιο για την επιλογή αυτή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...