Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αστυνομικοί της Αρκαδίας στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία - Τι δήλωσε ο Π. Καγκαράκης (vd)

Αστυνομικοί της Αρκαδίας στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία - Τι δήλωσε ο Π. Καγκαράκης (vd)

Την 22-02-2017 στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) πραγματοποιήθηκε ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχε και η Ένωσή μας, με κεντρικό σύνθημα «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, δύο χρόνια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις».



Οι χιλιάδες των συναδέλφων μας οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση αυτή, έδωσαν το μήνυμα ότι ο πολιτικός κόσμος οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντι-μετωπίσει τα Σώματα Ασφαλείας με πνεύμα συναίνεσης έξω από τις προβλεπόμενες περικο-πές των μνημονίων, με κύρια αιτήματα:

1. Την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες δικαστικές αποφά-σεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, τόσο οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον Νόμο 4093/2012 όσο και η εν μέρει αποκατάσταση του μισθολογίου μας (κατά 50%) με τον Νόμο 4307/2014. Οραματιζόμαστε ένα νέο μισθολό-γιο δίκαιο, με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, χωρίς ανισότητες, που θα οδηγεί στην οικονομική αναβάθμιση των Αστυνομικών και ειδικότερα των νέων χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
2. Την αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια δεν είναι έννοιες αφηρημένες. Είναι εργασία επικίνδυνη, που η Πολιτεία πρέπει να θεσμοθε-τήσει.
3. Την προσαρμογή του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου μας στις πραγματικές α-νάγκες των Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού τους.
4. Την επανασύσταση των 6.700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με τον νόμο 4249/14 και άμεση προκήρυξη νέων θέσεων εισαγωγής στην Ελληνική Αστυνομία, ανάλογα με τις α-νάγκες του Σώματος και με μοναδικό τρόπο εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνο-μίας, το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.
5. Την αυστηρή εφαρμογή του π.δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας και άμεση διευ-θέτηση των προβλημάτων καθαριότητας.

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, όπου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και θα υπάρξει μεσολάβηση για να γίνει επιτέ-λους ουσιαστικός διάλογος με το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι ομοσπονδίες μας ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για το αμέσως προσεχές διάστημα καλώντας τα μέλη τους να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για νέες μορφές δράσης, έως ότου η Κυβέρνηση τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Καγκαράκης
Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Οικονομόπουλος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΚΑΓΚΑΡΑΚΗ


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...