Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτός είναι ο Νιγηριανός που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Κυψέλης (εικόνες)

Αυτός είναι ο Νιγηριανός που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Κυψέλης (εικόνες)
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 28-2-2017 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που τελέσθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

1. (επιθ.) PRINCE (ον.) AMECHI του Α labi και της Betie , γεννηθέντα την 30-10-1985 στη Νιγηρία.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δίμηνο, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 32χρονος κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων :

  • εννέα (9) στην περιοχή της Κυψέλης

  • δύο (2) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

  • μία (1) στην περιοχή των Αμπελοκήπων

  • μία (1) στην περιοχή της Ομόνοιας

  • μία (1) στην περιοχή του Κολωνακίου.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν (2013) για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695537 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...