Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μόνο νίκη θέλει ο Αρκαδικός με Αγ. Παρασκευή - Τα σημεία από τον Παπάζογλου στον…Ψύλλα!

Μόνο νίκη θέλει ο Αρκαδικός με Αγ. Παρασκευή - Τα σημεία από τον Παπάζογλου στον…Ψύλλα!

«Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τριγύρω μένουν» τραγουδούσε ο Νίκος Παπάζογλου τη δεκαετία του ’80 και πόσο δίκιο αποδείχθηκε πως είχε τρεις δεκαετίες αργότερα ο μεγάλος αυτός τραγουδιστής.

Ο Αρκαδικός μετά την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε στο κλειστό γυμναστήριο του Ζωγράφου την προηγούμενη αγωνιστική (και δυστυχώς δεν είδαμε τηλεοπτικά), όλη την εβδομάδα σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο το αυριανό παιχνίδι (17.00 στο κλειστό του ΔΑΚ) με την Αγία Παρασκευή, καθώς με νίκη κάνει ένα αποφασιστικό (το πιο αποφασιστικό) βήμα για την παραμονή του στην Α2 κατηγορία.

Την ίδια ώρα υπάρχει το μεγάλο τοπικό ντέρμπι στην Κρήτη, όπου το Ηράκλειο αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο ματς της 22ης αγωνιστικής, από το οποίο θα γνωρίζει ο Αρκαδικός τι θέλει για να πανηγυρίσει την παραμονή του στην Α2 κατηγορία. Σε περίπτωση νίκης πάντως, ο Αρκαδικός παίρνει τρεις βαθμούς διαφορά από τον ηττημένο του Κρητικού ντέρμπι.

Μένουν πέντε παιχνίδια για τη λήξη του πρωταθλήματος και ο Αρκαδικός έχει 8 νίκες, ενώ στα τελευταία ματς αντιμετωπίζει στην Τρίπολη την Αγ. Παρασκευή, το Ηράκλειο και τη Νίκη Βόλου, ενώ παίζει εκτός έδρας με τον ΟΦΗ και τη Δόξα Λευκάδας. Μπορεί να φτάσει δηλαδή ακόμα και στις 13 νίκες ο Αρκαδικός, τερματίζοντας ακόμα ψηλότερα. Ωστόσο, από ότι φαίνεται για την παραμονή του στην κατηγορία θα φτάσουν οι νίκες στην έδρα του (11 στο σύνολο), αφού τρεις ομάδες (και μαθηματικά) δεν θα μπορούν να φτάσουν σε αυτόν τον αριθμό.

Ο ηττημένος του αυριανού Κρητικού ντέρμπι (ΟΦΗ-Ηράκλειο), με 6 νίκες ο καθένας μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, ακόμα και νίκες να κάνει στα υπόλοιπα παιχνίδια, φτάνει μάξιμουμ στις 10, ενώ η Νίκη Βόλου με τις 5 νίκες πρέπει να κάνει το απόλυτο 5/5 (που σημαίνει και νίκη στην Τρίπολη) για να φτάσει στις 10!

Ο ΟΦΗ μετά το ντέρμπι της Κρήτης υποδέχεται τον Αρκαδικό και τη Δόξα Λευκάδας, ενώ εκτός έδρας παίζει στο Βόλο με τη Νίκη και την τελευταία αγωνιστική στο Λαγκαδά.

Το Ηράκλειο μετά το ντέρμπι, υποδέχεται τους Ίκαρους Σερρών, τον Αίολο Τρικάλων (που κυνηγάει την άνοδο στην Α1 και δεν θα είναι αδιάφορος), ενώ παίζει εκτός έδρας με τον Αρκαδικό και στο Βόλο με τη Νίκη.

Η Νίκη Βόλου υποδέχεται στην έδρα της τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου (που κυνηγάει την άνοδο στην Α1 και δεν θα είναι αδιάφορος), το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ, ενώ παίζει εκτός έδρας με την Αγία Παρασκευή και τον Αρκαδικό.

Τέλος, η Δόξα Λευκάδας έχει τέσσερις νίκες, που σημαίνει ακόμα και αν κερδίσει σε όλα τα ματς, θα φτάσει μάξιμουμ στις 9 νίκες! Από αυτά τα παιχνίδια, η Νίκη Βόλου παίζει εκτός έδρας με τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου (που κυνηγάει την άνοδο και δεν θα είναι αδιάφορος) και τον ΟΦΗ που θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του για παραμονή στην κατηγορία.

Που κολλάνε οι στίχοι του Νίκου Παπάζογλου; Πολύ απλά, πριν λίγα χρόνια, ο Αρκαδικός περίμενε τη νίκη της «Αγίας» επί του Γκυζιακού για να πανηγυρίσει την άνοδο του στην Β’ Εθνική, όπερ και εγένετο και αφού λίγες αγωνιστικές νωρίτερα την είχε κερδίσει στο Κοντόπευκο, κάνοντας μεγάλη ανατροπή (όπως κατά καιρούς αρέσκεται να κάνει ο Αρκαδικός) έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τότε αρχηγό –και νυν παίκτη της Αγίας Παρασκευής (αλλά και αυριανό αντίπαλο)- Σωκράτη Μαναβόπουλο.

«Όλα τριγύρω αλλάζουν» ο Αρκαδικός στο διάστημα που μεσολάβησε, ανέβηκε επίπεδο σαν ομάδα, σταθεροποιήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Α2 κατηγορία, αλλά χρειάζεται και πάλι νίκη απέναντι σε μία ομάδα –«και όλα τα ίδια μένουν» που εκτός του Μαναβόπουλου έχει στο ρόστερ της έναν ακόμα αγαπημένο παίκτη του Αρκαδικού μπάσκετ, τον Ισίδωρο Κουτσό.

Άλλωστε οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι στενά συνδεδεμένες στο χρόνο, αφού η μοίρα τα έφερε έτσι και το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Αρκαδικού διεξήχθη στην Τρίπολη στις 2 Μαΐου 1976 με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή, στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ωστόσο, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι –όπως το αυριανό στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ- χωράει και ολίγο από… ποδόσφαιρο, καθώς στο παιχνίδι του Σαββάτου μπορεί άνετα να εμπλακεί και ο Νίκος Ψύλλας, ο λατρεμένος αριθμολόγος από τη Θεσσαλονίκη που θεωρεί το Νο9 ως τον μέγιστο αριθμό του σύμπαντος και του αθλητισμού.

Το 2006 άλλωστε, ο  Ψύλλας είχε υποδεχτεί στη Θεσσαλονίκη την αποστολή του Αστέρα όταν θα έπαιζε κύπελλο Ελλάδος με αντίπαλο τον Θερμαϊκό. Ο τότε προπονητής του Αστέρα, Γιάννης Παπακώστας δεν ξεκίνησε το Μιχάλη Κλοκίδη που φορούσε το Νο9, προκειμένου να τον ξεκουράσει από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια τελείωσε 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί ο Θερμαϊκός προηγήθηκε 1-0 και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παπακώστας να βάλει τον Κλοκίδη στο παιχνίδι, αυτός να σημειώσει δύο τέρματα και ο Αστέρας να κάνει ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης με 1-2!

Δεν ξέρω αν θα βρεθεί παίκτης με το Νο9 να καθαρίσει για λογαριασμό του Αρκαδικού, αλλά το σίγουρο είναι πώς ο Αρκαδικός αν κερδίσει θα φτάσει στις 9 νίκες και θα αποκτήσει διαφορά τριών βαθμών από τον ηττημένο του Κρητικού ντέρμπι (Ηράκλειο-ΟΦΗ), ενώ υπολείπονται τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο το απόγευμα (17.00) στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, όπου ο Αρκαδικός υποδέχεται την Αγία Παρασκευή και φυσικά θα πρέπει να έχει –όσο ποτέ άλλοτε στη φετινή αγωνιστική περίοδο- στο πλευρό του και τον 6ο παίκτη, που όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει πώς αγαπάει το μπάσκετ και στηρίζει την προσπάθεια που κάνει ο Αρκαδικός στις εθνικές κατηγορίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...