Menu
RSS
Τρίτη, 27/07/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Την Κυριακή ο Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης

Την Κυριακή ο Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης
Ο Π.Ο. Τρίπολης και η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών με την συμβολή του Δήμου Τρίπολης, συνδιοργανώνουν τον «5ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης - 2021» στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης την Κυριακή 25/07/2021, στις αγωνιστικές κατηγορίες Άνδρες (και Έφηβοι σε κοινή κατάταξη), Γυναίκες (και Νεάνιδες σε κοινή Κατάταξη), Μάστερς Άνδρες/Γυναίκες και Sportive/Open.
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Για τα μέλη της ΠΕΠΑ μόνον, η συμμετοχή στον αγώνα δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα.
 
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: (ώρα εκκίνησης ανά κατηγορία)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25 Ιουλίου 2021
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30πμ για όλες τις κατηγορίες μαζί.
 
3. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 71 χλμ.
ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Πλατεία Άρεως. Η διαδρομή των πρώτων 10 χλμ. θα διεξαχθεί με προπομπό τον αλυτάρχη του αγώνα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 61 χλμ. Κατεύθυνση Β.Δ. προς Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, στο 10ο χλμ στροφή αριστερά προς Πύργο – Ελεύθερο - Αρχ. Ολυμπία, 25χλμ Λεβίδι, 32 χλμ Βλαχέρνα, 43χλμ στροφή αριστερά προς Αλωνίσταινα, 52χλμ Αλωνίσταινα, 64χλμ Δαβιά, 71χλμ Τερματισμός (είσοδος Σιλίμνας).
 
4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ, στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 200 άτομα.
Στην κατηγορία Sportive/Open μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (–κη) άνω των 18 ετών, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 25/07/2021 το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία
του και ιατρική βεβαίωση από ιατρό καρδιολόγο, εκδιδομένη εντός του 2021, που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.
Η συμμετοχή στην κατηγορία open/sportive, χρόνο δεν δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα.
 
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2021 να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:
Ενώ οι συμμετέχοντες που έχουν ΜΟΝΟ δελτίο Π.Ε.Π.Α. ενήμερο για το 2021 και η κατηγορία SPORTIVE/OPEN να δηλώσουν σε αυτή την ηλεκτρονική φόρμα:
έως την: Τετάρτη 21/07/2021 και ώρα 23:59!
Η καταβολή του παραβόλου συμμετοχής γίνεται πριν την προσέλευσή των αθλητών στην Πλατεία 'Αρεως.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
* Ποσό συμμετοχής για μέλη Π.Ε.Π.Α.: 15 ευρώ
* Ποσό συμμετοχής για μη μέλη: 25 ευρώ
Πληρωμή παραβόλου μπορεί να γίνει και στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. (Αγ. Τρύφωνος 38-Κηφισιά) τις Δευτέρες έως και τις 19/7/2021 και ώρα 20:30μμ -22:00μμ.
Λόγω της εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. καμία πληρωμή παραβόλου δεν θα γίνει στην Γραμματεία των Αγώνων, την ημέρα του αγώνα.
 
6. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Στην πλατεία Άρεως, στον χώρο της εκκίνησης, ώρα 9:00. Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για την παραλαβή των αριθμών από μη μέλη ΠΕΠΑ καθώς και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κλπ).
Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης για τους Sportive/Open) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία ΟΠΕΝ) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου
συμμετοχής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν αριστερά κάτω και λοξώς δεξιά πάνω.
 
7. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Την Κυριακή 25/07/2021 ώρα 09:00πμ στο χώρο της εκκίνησης.
 
8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.
Θα εφαρμοστεί το εν ισχύ υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ. Αθλητισμού κατά της πανδημίας του COVID-19, το οποίο οι συμμετέχοντες οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι (αθλητές – συνοδοί – προσωπικό αγώνων) θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικά αποτελέσματα self test 24ωρών ή Rapid/PCR test 48 ωρών.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Κίνηση αθλητών: Οι αγώνες διεξάγονται με την κυκλοφορία οχημάτων ανοικτή, ως εκ τουτου όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να παραμένουν σε ασφαλές ρεύμα κυκλοφορίας. Αυστηρή υπόδειξη προς τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα στους αθλητές που καθυστερούν να κινουνται με τον Κ.Ο.Κ.
Όριο Χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα: Το όριο χρόνου, προκειμένου κάποιος να λάβει κατάταξη είναι 3 ½ ώρες.
Εξοπλισμός: Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του
αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.
Ανάπτυγμα ανά κατηγορία: Λόγω της κοινής κατάταξης δεν υπάρχει περιορισμός σε καμμια κατηγορία.
Τεχνική βοήθεια – Τροφοδοσία: Θα γίνει από οχήματα του διοργανωτή, και από σταθερά σημεία, σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από τον Κανονισμό Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.Ο.Π. Θα υπάρχουν σημεία υδροδοσίας από τη διοργάνωση που θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν τον αγώνα και κατά τη εκκίνηση, εξαρτώμενα από τις καιρικές/θερμοκρασιακές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα.
Λόγω της φύσης του αγώνα δεν θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα.
Σωματεία με αριθμό συμμετεχόντων άνω των 8, θα λάβουν ειδική σήμανση που θα παρέχει ο διοργανωτής και θα λειτουργούν ως οχήματα “neutral service”
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ατομική συνοδεία από όχημα, θα εφαρμόζονται ποινές που προβλέπονται από τους κανονισμούς.
 
9. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:
* Άνδρες (ανεξαρτήτου κατηγορίας) 17-18, 19-29, 30–39, 40–49, 50–59, 60+ ετών.
Σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων των έξι αθλητών ανά ηλικιακό
γκρουπ οι βραβεύσεις συγχωνεύονται με το αμέσως μικρότερο ή μαζικότερο ηλικιακό γκρουπ.
* Αντίστοιχες βραβεύσεις και στα ηλικιακά γκρουπ των Γυναικών (ελάχιστη συμμετοχή ανά ηλικιακό γκρουπ, τέσσερις)
* Τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. θα βραβευθούν χωριστά στα ακόλουθα ηλικιακά γκρουπ: 30-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64 και 65+ ετών.
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:
* 1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
* 2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
* 3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
 
10. ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές θα γίνουν στην Πλατεία Άρεως (από σημείο τερματισμού - Σιλίμνα 5χλμ κατηφόρας) εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τερματισμοί των 3 καλύτερων σε κάθε υπό κατηγορία. Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

2 σχόλια

  • ΟΧΙΑ ΒΕΡΝΙΚΟΜΕΝΗ...
    ΟΧΙΑ ΒΕΡΝΙΚΟΜΕΝΗ... Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 13:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν πραγματοποιείται μια διοργάνωση με την συμμετοχή του Δήμου.. γιατί να πληρώσουν οι Αγωνιζόμενοι & οι Αγωνιζόμενες..? Ο ποδηλατικός γύρος της Τρίπολης γίνεται για να μαζέψουν χρήματα οι διοργανωτές..? Νέα μόδα..?

  • Γεωργια
    Γεωργια Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 12:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλησπέρα σας επειδή δεν βρίσκω σειρά στην τράπεζα για να πληρώσω την συμμετοχή μου γίνεται να πληρώσω εκει όταν έρθω να πάρω αριθμο?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...