Menu
RSS
Σάββατο, 20/09/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξηροπήγαδο | Δροσιά και γέλιο  φέρνει «Το τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη στο Καλολίμανο

Ξηροπήγαδο | Δροσιά και γέλιο  φέρνει «Το τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη στο Καλολίμανο

   

             Oμάδα Πολιτισμού «Δράσις» Βόρειας Κυνουρίας*

                                   To Σάββατο, 7-8-21 στις 9:00 το βράδυ

Η προβλεπόμενη πτώση της θερμοκρασίας, το Θέατρο Καλολίμανο, που είναι ένα μπαλκόνι στον Αργολικό και το δροσερό χιούμορ του Κεχαϊδη, αναμένεται να  μας χαρίσουν το ερχόμενο Σάββατο μια δροσερή, απολαυστική  βραδιά.

Ο Κόλιας και ο Φώντας, έχοντας παίξει χιλιάδες προκριματικές παρτίδες  – τις πιο πολλές στην ακρογιαλιά της  «Καζάρμας», όπου προκάλεσαν πολλά ευτράπελα χάπενινγκς  στους  περαστικούς θεατές – θα δώσουν στο Καλολίμανο τον μεγάλο Τελικό της σεζόν.

Και πρόκειται βέβαια για ένα διπλό ρεσιτάλ ηθοποιών, που επί μιάμιση περίπου ώρα ακροβατούν πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, προσπαθώντας να κρατηθούν όρθιοι και να ρίξουν  κάτω ο ένας τον άλλον. Θα έλεγε κανείς ότι «Το τάβλι» είναι  μια ακραία πρόκληση και δεν υπάρχει Έλληνας ηθοποιός που δεν θα ήθελε να το παίξει.

Κατά την διάρκεια της παρτίδας οι δύο μονομάχοι θυμώνουν, κοροϊδεύουν, βρίζουν, απειλούν ο ένας τον άλλον, -καθώς βρίσκουν την ευκαιρία να εκφράσουν την πραγματική γνώμη που έχει ο ένας για τον άλλον - αλλά στο τέλος,  - και αφού ο Φώντας με επιδεξιότητα πατάει πάνω στο αδύνατο σημείο του Κόλλια, τα χρήματα για την έκδοση του βιβλίου του - φιλιώνουν, ο Κόλλιας συμφωνεί, και φεύγουν μαζί με προορισμό… το καφενείο, για να παίξουν άλλη μια παρτίδα τάβλι, όπου θα οικονομήσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να κάνουν τις πρώτες δαπάνες ενός μεγαλεπίβολου σχεδίου δράσης, που θα φέρει επιτέλους το πολύ το χρήμα…!

Για «Το τάβλι» έγραψε ο Κ. Γεωργουσόπουλος:  «Κανένας, όσο ο Κεχαϊδης, δεν είδε πως  αυτή η νεοελληνική απασχόληση μπορεί να περιέχει όλη τη φιλοσοφία της νεοελληνικής ζωής… Τα δύο πρόσωπα του έργου συγκροτούν την ταυτότητα της ελληνικής χαρακτηρολογίας. Τραγικά και κωμικά, πανούργα και αφελή, χυδαία και πάναγνα, υπολογιστικά κι αλαφροΐσκιωτα, θεούμενα και θεομπαιχτή, συμβιβασμένα και όμως ελεύθερα, ονειροπόλα, διονυσιακά και απολλώνεια».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...