Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Τρίπολη φιλοξενεί 300 πρόσφυγες - Θέλουν να φέρουν κι άλλους, όταν άλλες πόλεις δεν έχουν κανέναν – Ποιοι «βάζουν» στο παιχνίδι τη ΒΙΠΕ;

Η Τρίπολη φιλοξενεί 300 πρόσφυγες - Θέλουν να φέρουν κι άλλους, όταν άλλες πόλεις δεν έχουν κανέναν – Ποιοι «βάζουν» στο παιχνίδι τη ΒΙΠΕ;

Στην Κυβέρνηση είναι πλέον σαφές ότι σκέφτονται (αν δεν το έχουν ήδη αποφασίσει) να φέρουν επιπλέον αριθμό προσφύγων στην Τρίπολη.

Αυτό μετέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στον Δήμαρχο της Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, σε πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης βέβαια είναι «θολό». Δεν λέει ξεκάθαρα τι θέλει να κάνει. Σκέφτεται να φέρει πρόσφυγες, δεν «κόβει» τη συζήτηση για το στρατόπεδο (αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό), ενώ μιλά για φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία ή βιομηχανικές περιοχές.

Αλήθεια, πόσα ξενοδοχεία έχει διαθέσιμα η Τρίπολη για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες; Τα ξενοδοχεία τα ρώτησαν;

Επίσης, γιατί βάζουν με αυτό τον πονηρό τρόπο ξανά στην κουβέντα θέμα για βιομηχανικές περιοχές, δηλαδή τη ΒΙΠΕ Τρίπολης; Αυτό είχε εξεταστεί στο πρόσφατο παρελθόν, τότε όλοι αντέδρασαν και δεν προχώρησε η εγκατάσταση προσφύγων. Γιατί το επαναφέρουν;

Είναι σαφές ότι δεν παίζουν με ανοιχτά χαρτιά.

Το σημαντικό είναι αυτό που απάντησε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, στον Υπουργό Εσωτερικών. Ότι η Τρίπολη ήδη φιλοξενεί σε διαμερίσματα πάνω από 300 πρόσφυγες. Όταν και εφόσον οι άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και ειδικότερα, αν θέλετε, της Πελοποννήσου, αποφασίσουν να φιλοξενήσουν αντίστοιχο αριθμό προσφύγων, τότε να συζητήσουμε πάλι για την Τρίπολη. Ως τότε, δεν υπάρχει τίποτα να κουβεντιάσουμε.

Το δικό της μερίδιο ευθύνης και αλληλεγγύης το έχει αναλάβει η πόλη. Ας πράξουν το ίδιο και οι άλλες πόλεις που μέχρι σήμερα δεν φιλοξενούν ούτε έναν πρόσφυγα (εξαίρεση στην ευρύτερη περιοχή μας είναι η Κόρινθος που είναι η πιο επιβαρυμένη πόλη).

Αυτή είναι η θέση της πόλης και την εξέφρασε ορθά ο Δήμαρχος στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών. Είναι μια θέση που έχει προκύψει μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, μέσα στο οποίο εκφράζονται όλες οι  παρατάξεις.

Επομένως, αυτό θέλει η τοπική κοινωνία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί μια ολόκληρη κοινωνία.

© www.kalimera-arkadia.gr

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 21:20 Σύνδεσμος σχολίου

    προς Σάββατο 2 Νοεμβρίου :στους έφεραν στο σπίτι σου μήπως; νοικιάζουν και μένουν ,δεν φιλοξενούνται ούτε απο εσένα ,ούτε απο εμένα,ούτε απο κανέναν άλλο ,πληρώνουν κα με το παραπάνωι ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 20:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Προς: 01 Νοεμβρίου 2019 19:55
    Αφού δεν υπάρχει όριο στην αλληλεγγύη φρόντισε να γίνεις πολύ αλληλέγγυος. Έμπρακτα. Φιλοξένησε στο σπίτι σου όλη την Αφρική και την Ασία.

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 09:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας τους παρουν στα γραφεία του κκε ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Για να υπάρχει το σενάριο φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία της πόλης, προφανώς και έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον από ξενοδόχους. Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε για αυτή την πόλη, τα λεφτά ή ασφαλείς γειτονιές;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 19:55 Σύνδεσμος σχολίου

    υπάρχει όριο και μερίδιο στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά΄; η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν είναι ταψί με γλυκό να κόψεις και να μοιράσεις κομμάτια ,υπάρχει στιγμή που μπορείς να λες εγώ φτάνει έκανα αυτό που έπρεπε; αυτό που πρέπει δεν σταματάει ποτέ γιατί δεν τελειώνει η ανάγκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...